La Vanguardia - Què Fem

Dia Mundial de les Refugiades

ES CELEBREN A BARCELONA DIVERSES ACTIVITATS RELACIONAD­ES AMB EL REFUGI, L’ASIL I L’ACOLLIDA

-

L’any 2001 les Nacions Unides van declarar el 20 de juny el Dia Mundial de les Persones Refugiades amb l’objectiu de treure de l’oblit la dramàtica situació que viuen al món milions de persones desplaçade­s forçosamen­t, sol·licitants d’asil i apàtrides. Com cada any, Barcelona commemora aquesta jornada amb més d’una quarantena d’activitats, desenvolup­ades per entitats i col·lectius que donen suport a les persones migrades i refugiades.

Propostes per a la reflexió

El programa s’està portant a terme des de final de maig, tot i que el gruix de propostes es concentra els dies 19 i 20 de juny. Al Palau Alòs es projecta el documental Memòries d’exili: Teresa Juvé, sobre els seus anys com a refugiada republican­a, i posteriorm­ent hi haurà una taula rodona.

Al Foment Hortenc es fa l’espectacle Amic meu, sobre la realitat viscuda a causa de la guerra a través de la història de tres nens i tres contextos: la vida a Síria, el viatge a Grècia i la vida en un camp de refugiats. A la plaça Reial s’hi fa un còmic gegant en viu al voltant de la problemàti­ca de les per- sones refugiades a càrrec de nou artistes de l’Escola Joso, mentre que a la Filmoteca de Catalunya es projecta el documental RefugiAt, que recull entreviste­s a refugiats de Veneçuela, Guinea, Ucraïna, el Camerun i Síria.

Per la seva banda, la Biblioteca Guinardó Mercè Rodoreda acull un recital de poesia catalanoam­aziga i presenta el Club de Lectura sobre Literatura Refugiada, que començarà al mes d’octubre. A més, hi haurà accions de carrer en deu mercats municipals, amb intenció d’obrir un espai de debat i reflexió al voltant de l’acollida i el refugi.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain