La Vanguardia

Biblioteca o ‘lligoteca’

-

La biblioteca: un centre d’estudi o un centre social? Actualment hi ha un munt de bibliotequ­es a Barcelona, tant públiques com università­ries, on la majoria de joves i no tan joves van a estudiar; o és això el que els seus pares es pensen o s’enganyen a ells mateixos. La idea inicial és anarhi a estudiar, però també hi ha el problema que hi acostumen a anar amb els companys, i alhora es converteix en un mal hàbit ja que la distracció és més fàcil. Avui dia ja no són el que eren. Queden a les bibliotequ­es per estudiar o per fer un cafè?

A les bibliotequ­es ja no pots estudiar tranquil, perquè tens una persona al costat que està estudiant amb un company o companya i no tenen cap problema a demostrar el seu amor mentre la resta està estudiant. A totes hores et vas trobant amb amics i mai no arribes a concentrar-te de debò. Per exemple, surts a fora a fer un descans i et trobes a qualsevol i no importa si és conegut o no, perquè aviat serà amic teu, ja que de tant trobar-te’ls a la biblioteca tothom acaba en connexió.

I vet aquí el dilema: la gent va a fer vida social en els centres on se suposa que s’ha d’estar concentrat per poder estudiar. I aleshores ens podem preguntar si aquests centres són una biblioteca o una “lligoteca”.

Jo cada cop penso més en la meva biblioteca actual no com un temple de saber i de cultura, sinó com un temple d’oci, a l’abast de tothom. M. EUGENIA MAYNÉ Barcelona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain