La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

Núm 7829

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Ara en diem usuaris. En tenen els txecs als peus i també són xecs. 2 Tenim una identitat. Es comporta com un ésser assenyat. Pot ser dreta, de l’embut o del Talió.

3 As. Estació de servei al bell mig del desert. Arma una fortificac­ió amb canons i altres peces d’artilleria.

4 Un dels perills del marisc. Protegeix i m’empara. Mulla perquè no mira. 5 L’absolució no resol res. Ho faríem servir a l’americana. Dundee, però només per la part del sud.

6 Longituds d’embarcacio­ns. Extrets del subsòl. 7 Raig que surt amb força. Palíndroms de guitarrist­a que llueix. Dea decapitada. 8 Quan és penat dorm de cap per avall. Coet sense punta. Símbol cristià primitiu de Jesucrist. 9 Ens cal per respirar. Biga gruixuda que sosté altres bigues. Repetit, fa mofa de la reina d’anglaterra. 10 Curt de vista com els majordoms dels contes de Javier Tomeo. Aquesta té molta fibra. Acaba com comença. 11 Han perdut el cap. Ovni, segons qui el miri. Vapor que entela els vidres de les finestres. Final gruixut. 12 Doctrina filosòfica fundada per un deixeble de Sòcrates

a la qual s’han apuntat molts dels dirigents occidental­s. Convida amb

fermesa. 13 Història. Telefono el

mag. Al nord d’itàlia. 14 Cordes que es passen pel rumb de la barca per a facilitar la maniobra de treure-la del mar. Els reis dels instrument­s.

VERTICALS 1 Ho farà servir. Conya meteorològ­ica. Codi postal. 2 Vibració audible. Predecesso­ra peninsular. Inicia un procedimen­t legal.

3 Els que remenen les cireres. Miro amb interès un barri de Londres. Institut Nacional de Laringolog­ia.

4 Puny d’espasa. El rep amb els braços oberts. M’ho anoto amb l’escopeta a la mà. 5 Sís provençals. Moments de glòria capicua de l’instrument­ista. Fem confiança.

6 Fer la verema. Dibuixet esquemàtic del Bruce Springstee­n. Est.

7 Servei públic. Malaltia del cavall que consisteix en una nafra sota la llengua produïda per les arestes que ha menjat amb la palla. Mots anaeròbics. 8 Ho passo pel colador. Terra que deixa el riu. 9 Hidrocarbu­r a la majoria d’olis essencials. El penjoll més útil de la selva. Expressió d’enlairamen­t infantil. 10 As. No reiterat. Ocupació profession­al.

11 La flor que l’innocent sempre va a collir. Cables que eviten que un puntal de càrrega es desplaci lateralmen­t. El gos salta de la canoa.

12 Tot allò que hi cap en una olla gran. Antics soldats de cavalleria lleugera armats de llança en l’exèrcit alemany. Nitrogen. 13 Nelson no va tenir cap fill. Com un vent molt poètic. Remeno els troncs per revifar el foc. 14 La germana més unida. Eixerits.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain