La Vanguardia

Convocatòr­ia del Premi Sant Joan Unnim 2012

-

Un any més es convoca el Premi Sant Joan Unnim, ober t a les diferents modalitats de prosa literària i a tots els autors i autores que escriuen en català. La nòmina d’escriptors que l’han guanyat és una prova del paper que ha jugat en la literatura catalana moderna i de la influència que ha tingut en la projecció d’autors que, de vegades amb una trajectòri­a incipient, han vist consolidad­a la seva posició a través del premi. Aquest és un dels principals objectius que van inspirar aquest guardó, que l’obra Social d’unnim Caixa convoca en la seva trenta-dosena edició. Bases A – El Premi Sant Joan Unnim, convocat per la Caixa d'estalvis Unió de Caixes de Manlleu, Sabadell i Terrassa (d’ara endavant l’obra Social d’unnim Caixa) a través de la seva Obra Social, és destinat a guardonar una obra de prosa literària (novel·la, narració, relat de viatges, memòries, biografia, diari, etc.), original i inèdita, escrita en llengua catalana, independen­tment de quina sigui la nacionalit­at i residència de l'autor.

B – L'extensió de l'obra presentada serà com a mínim de 150 fulls mida Din A4, amb un contingut aproximat de 2100 espais cadascun. L'obra ha d'haver estat escrita abans de la publicació d’aquesta convocatòr­ia.

C – Els originals s’han de presentar per quintuplic­at, mecanograf­iats, convenient­ment relligats, i han de dur el nom, l'adreça i el telèfon de l'autor. En el cas que l’autor no vulgui que es faci pública la seva identitat o el títol de l’obra, haurà d’acompanyar una plica amb un pseudònim i les seves dades personals, que només seran accessible­s als organitzad­ors del premi.

D – El termini de presentaci­ó d'originals es clou el dia 30 de març del 2012. La presentaci­ó té lloc a la seu de l’obra Social Unnim Caixa a Sabadell (carrer Gràcia, 17. 08201 Sabadell).

El veredicte del Jurat, inapel·lable, es farà públic el mes de juny de 2012. Els originals no premiats es podran recollir, a par tir del dia 2 de juliol de 2012, en un termini màxim de tres mesos. Un cop transcorre­gut aquest termini, l'organitzac­ió entendrà que els seus autors hi renuncien i els destruirà.

E – L'impor t del Premi convocat és de 35.000 euros.

F – L’obra Social d’unnim Caixa es reser va la possibilit­at, si així ho considera convenient, d’editar l’obra premiada en català i castellà, edició que en cap cas tindria finalitats lucratives, sinó que es destinaria únicament i exclusivam­ent a la divulgació pública de l’obra durant un període no superior a sis mesos.

G – El Jurat està constituït per: Jordi Coca, Pere Gimferrer, Giuseppe Grilli Andreu Mar tín (guanyador de la darrera edició) i Joan Carles Sunyer.

H – El Jurat segueix el procedimen­t de votacions successive­s fins a obtenir una majoria de vots a favor d'una obra determinad­a, que esdevé la guanyadora. Si el Jurat creu, tanmateix, que cap de les obres presentade­s no assoleix la qualitat mínima per ser publicada, el premi pot no ser adjudicat. En cap cas el premi no es fracciona.

I – Les qüestions no previstes en aquestes bases les resoldrà el Jurat segons el seu lliure criteri.

J – La presentaci­ó dels originals pressuposa l'acceptació íntegra de les presents bases i dels drets i obligacion­s que se'n deriven.

Sabadell, 31 de gener de 2012.

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain