La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS

1 Segrest exprés relacionat amb la passió i les Sabines. Estri amb forma de pala 6 petita per emplastrar i estendre substàncie­s. 2 Adobi un teixit per donar-li aparença de qualitat. Relatives als óssos, o potser a les ósses, que remeten més a la identi- 9 tat mamífera. 3 Ho conec. Insults, sobretot per als rockers. Mostra acústicame­nt el seu refredat en segona persona. 4 Transpireu al costat dels vàndals. Tallada amb una filera. Al bell mig del cel.

5 As. S’ho inventin. Places públi- ques en les quals els antics grecs discutien sobre les illes Açores.

Relatiu a les galtes. Elements que mostren Y. De tan alt no hi surt tot. 7 En aquests mateixos instants. Tresor públic. Assenyala la data. 8 Estimava. Metres curts.

Col anaeròbica que es clora. Hidrocarbu­r aromàtic. Zones fèrtils al bell mig dels deserts. 10 Marca quasi fosca al tronc d’un arbre. Apareguin ben lluminosos. Les barrejades. 11 Nitrogen. Apropament a un preu que exclou qualsevol marge. Residència de la tercera edat. Gros i bru. 12 Dels ronyons. Una antiga denominaci­ó de la tardor, simètrica a la primavera. 13 Comença a escalar. Greix que empastifa el vellard. Del dret és difús i del revés no et deixa marxar. 14 Ho faran servir a l’americana. Arriba fatigada a cal Víctor Sada.

VERTICALS

1 Es queda enrere. Cultiu. 2 Estimeu. Camps d’eres. El cos d’en Messi. 3 La geminada dels cappares de la dreta espanyola. Conjunt d’instrument­s. Ferla implica doblegar la cama per fer esglaó amb una cuixa i ajudar així algú a pujar a algun lloc. 4 A aquesta li tenen por encara que no obri la boca. Agredeix amb tinta. Res no és. 5 Abans del Batxillera­t. Aixeco. Pot ser de grills o de verdura. 6 Y. Xerrameque­s. Lluís Navarro. 7 Est. Relativa a la musa que inspira l’Antònia. Seguidor violent d’un club.

8 Punts meridional­s. Escolliu. Les sigles que en Puigcercós porta al cos. 9 Aquesta no és gaire sòlida. No arriba al metre, però serveix de mesura a tots els anglesos.

10 Practiqui com un jugador de rugbi. Fer-lo implica allargar el moment de la decisió. Nitrogen.

11 Típica actitud del paleta dropo. Comptada per parelles. Herbes impositive­s. 12 Subornar a còpia de pa amb tomàquet. Desmama. 13 No cal que calleu. Feliços com uns cmaps parisencs. Roig anglès. 14 Clava. Dallarà durant un mes de juny amb la falç al puny.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain