La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Xiulen com el vent. Folre d’un cert gruix que esmorteeix els cops. 2 Brandi la bandera perquè el vent la faci lluir. Avançaries mar enllà.

3 Faràs la feina de la balenguera. Provoqui canvis en el personal.

4 La part de dalt d’un edifici. Aquest s’ocupa de les reines de l’hipòdrom. S’instal·len entre el brancatge. 5 Gall sense plomes. Aquesta era tan pesada que semblava de plom. Tasca de la qual es foragita l’as. 6 As. Full de preus del líquid daurat de les Garri- gues. Tornat a liquar. Res no és.

7 Cuc. La peça còmica més higiènica i saludable de la història del teatre. Una grega al carro.

8 Has perdut la porteria de rugbi. Ho extrauré del subsòl. Fan rodolins. 9 Soroll d’una cosa que es trenca. Carme Soler Jufresa. Moviment facial provocat per l’ús abusiu de noves tecnologie­s.

10 Fer- ne implica haver d’esperar. Carles Garcia Orensanz. Situarà una obra al calendari. 11 Argumentav­a amb passió. Es fatiguessi­n. 12 Bo. Babau russòfon. Mossegada que alimenta. 13 Els faci fora del mig. Aquest es dedica a buscar filons ocults. Est.

14 Residu de pasta que resta adherit a les parets de la pastera. Que tenen arnes.

VERTICALS 1 Cremava molt. Maridar, però sense l’obligació de veure vi. 2 Ajuntada. Netejava els plats. 3 Àgil com un gat i gairebé feliç. A l’entrada de França. Davant Time esdevé un gènere musical molt rítmic. Parella de romans. 4 És quan pega que perd el cap. Gran ostentació que, tard o d’hora, acabarà luctuosame­nt. Et fatiguis i gairebé hi pugis.

5 Embotit de carn de xai. Matava bestiar a la manera del món desenvolup­at. Sofre. 6 Al bell mig del mur. Ho disposa d’una manera convenient. Estesa de productes que remet a l’alfabet grec. 7 Ficada de nas amb aspiració posterior. Arquejo. Crit que el patidor no es pot treure del cor. 8 És quan neva que res no funciona. Begudes. Dipositàri­a de la voluntat popular. 9 Ho oferirien de franc. El felí que ha esdevingut marca d’automòbils.

10 Cop de drac màgic. Assumpte. Ho guardin. 11 Tenien una certa identitat. Mal d’oïda o micos. Volem el cap d’en Robert.

12 Mètodes admissible­s. Les antigues epidèmies en teoria es propagaven per aquestes partícules inventades. 13 Elaborades. Torno a educar. Ens cal per respirar. 14 No simultani. Agafadors.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain