La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Tija subterràni­a amb aspecte d’arrel que els homes francesos confonen amb l’arròs. Reposaran estirats. 2 Al final de qualsevol aparença hi ha límits que van cap aquí o cap allà. Ensinistra­ts. Si no camina, fa caminar.

3 Sense ficció. Saber-se aquestes dues notes ja implica saber escriure i llegir música en fulls pentagramà­tics. Discussion­s que busca el buscador. 4 Una mica suat. Càncers amb predomini de teixit conjuntiu.

5 Somni de surfista. Al capdavant de les urnes. Redifusió per Twitter. La divinitat que més multiplica.

6 A les portes de Bratislava. Teniu un gust més aviat marí. Cèl·lula de resistènci­a d’una alga. 7 El veí del letó i de l’estonià. Usuari. Sofre.

8 Art no religiós. Escullim. Les consonants que remeten a una gran ciutat de l’antiga Turquia. 9 Allevo, imputo. Relatives als óssos. 10 Rebut. Posseien. Superes la teva aversió a la fruita dolça. 11 Lluís Soler Rodríguez. Faig el senyal de la creu davant la senyoreta de la classe. La part baixa del bust. Fòsfor. 12 A les portes de Barcelona. Part d’un con o d’una piràmide compresa entre dues seccions transversa­ls. La teva. Principi d’alopècia. 13 Ho feia servir a l’americana. Sedueixis.

14 Disminuirà. Ratllada com la cansalada.

VERTICALS 1 Repeteix en un terreny la sembra de cereals dos o més anys seguits. Pot ser de fotos o de cromos. 2 Transmet. Emprenyats a la irlandesa. So precedir totes les condicions. 3 La que fa zigazaga i la trencada de l’alfabet. Aliment per als ramats en el passat. Acaben el seu curset per arribar a ser seguidors modèlics. 4 Estació de servei al bell mig del desert. Poden ser de xoc. Raquel Vives Orensanz.

5 Milla continenta­l. Problemes de visió. Transpirar. 6 Només li falta una S per tenir connexió a internet. La nota musical més vàcua. Jotes gregues. Avisa de la pèrdua de la targeta de crèdit. 7 Insultà. Punt bursàtil. 8 Acumulació de riqueses procedents d’una facció palestina. Es cola a la zona de les vaques. Sodi social. 9 Ara mateix. No pas cuita. Ser-ne implica fotre’s de tothom.

10 Penedit d’haver pecat nat de la por del càstig i de sentiments de vergonya. El que fa X. Associació de mobilitzat­s valencians. 11 Ferho servir a l’americana. Cabassos d’espart com els que fan servir per posar l’oliva mòlta al temps de premsar-la. Basca. 12 Vagareja. Tramaren un pla. Causa desperfect­es. 13 Microatura­des respiratòr­ies. Cases sense gos. Lluís Iniesta Domingo. 14 Semblants a Cyrano. Infereix que hi estarà en contra.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain