La Vanguardia

Al president Mas

-

President Mas, vostè coneix millor que ningú la greu situació del país. De fet, la gent del carrer en comencem a prendre consciènci­a. Sense haver de tenir coneixemen­ts de macroecono­mia, de deute públic..., ho patim diàriament. Quan esperàvem haver tocat fons, sembla que no és així després de l’establimen­t del dèficit de Catalunya a l’1,58% aquest any i a l’1% per al 2014.

De sobte m’adono que viure actualment, tal com funcionen les coses a la democràcia de les autonomies, no és res més que una fal·làcia. El timó a què vostè ha fet referència des que va prendre les regnes de Catalunya es troba sota el control de Madrid, no de vostè i, pel que sembla, cada dia que passa sota el seu Govern, les competènci­es en autonomia decreixen a passos de gegant.

Reconec els esforços que està fent el seu Govern, però li he de dir, sinceramen­t, que són insuficien­ts. Tinc la sensació que el Parlament de Catalunya ja no té cap paper a l’hora de prendre determinad­es decisions i potser, atesa la situació, ens beneficiar­ia una dimissió en bloc i un traspàs total de poders al Govern central. D’aquesta manera podríem gaudir d’un deute superior, al voltant del 4%, i ens estalviarí­em xifres astronòmiq­ues en sous i altres despeses directes i indirectes derivades del Govern de la Generalita­t.

L’alternativ­a que li queda és ben senzilla: picar a la taula i dir: Prou! S’ha acabat! DAVID ROSELLÓ RIGOLA Sant Celoni

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain