La Vanguardia

Barcelona neta?

-

En els últims anys Barcelona ha estat un exemple de ciutat neta en les polítiques de rehabilita­ció i poliment de façanes, recollida selectiva, mantenimen­t de parcs i jardins, etcètera. Com canviem! Recordo que a penes fa una dècada era normal veure papers i plàstics per terra i excrements de gossos per tot arreu. Però ara parlo d’un altre tipus de brutícia molt pitjor –l’Organitzac­ió Mundial de la Salut ho deixa ben clar per primera vegada–. És la brutícia que s’endinsa sense retorn fins als últims racons dels nostres alvèols pulmonars. Ens hem acostumat a tirar de tot a l’aire i avui Barcelona és una gran claveguera atmosfèric­a.

Desgraciad­ament les brigades de neteja no poden solucionar ara aquest problema. No és fàcil, però d’altra banda coneixem alguns canvis que es poden posar en marxa ara mateix, començant per revisar la ubicació d’alguns passos de vianants i semàfors de la ciutat per tal d’evitar al màxim parades i engegades, aprovar definitiva­ment les penalitzac­ions als vehicles més contaminat­s i posar catifa vermella a les bicicletes.

Ara ja no hi ha dubte: cada vegada que agafem el cotxe visualitze­m, si us plau, que algú acabarà respirant-ne els residus. Per aquest motiu m’adreço a la població més pionera en els canvis, ja que la resta, per mandra de pensar, sempre acabem imitant el que veiem que fan els altres.

També m’adreço al regidor de Medi Ambient i als polítics que teniu vot als plens municipals: podríeu accelerar la neteja de l’aire? LLUÍS MESTRE BOIX Sant Cugat del Vallès

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain