La Vanguardia

Gestors inútils

-

Per què ens serveixen gestors d’empreses de serveis públics que només saben apujar preus per arreglar els seus números? Em pregunto si els costos d’aquestes empreses són els òptims i si mai aquests gestors els han estudiat a fons per tal d’optimitzar-los implantant plans de reducció de costos, en lloc d’incrementa­r preus. Estic segur que la resposta és que no.

Després del ridícul cas del cost de l’energia, que tan patèticame­nt està gestionant el Govern espanyol, ara ens trobem que l’ATM (Autoritat del Transport Metropolit­à) s’ha despenjat amb un increment per al 2014 del 3,5% de mitjana i del 5,1% per al títol més venut, que és la T-10. Però què es pensen, aquests grans gestors? I a més, ho fan enmig d’una crisi econòmica que està afectant molts ciutadans. Qui es pensen que agafa el metro i el bus? Doncs aquesta gent que tant està patint. Segur que la majoria d’aquests gestors no fan servir el transport públic, ni pateixen com la gent que sí que l’utilitza.

I com és que el Govern català autoritza aquests preus? Com és que d’una banda gestionen bé la pobresa energètica i de l’altra confirmen les injustes pujades que els proposen aquests gestors?

Incongruen­t, indignant i vergonyós. Cal rectificar!

DIONÍS B. LÓPEZ

Barcelona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain