La Vanguardia

Desembarca­ment

-

Des de Madrid ja han anunciat que aviat vindran a províncies a predicar la bona nova als catalans perquè no s’esgarriïn del bon camí de l’espanyolit­at. Podríem fer un símil amb el desembarca­ment de Normandia? No per ser un acte violent de guerra sinó per bolcar totes les forces per apaivagar el procés que des de fa temps s’ha iniciat a Catalunya a favor del referèndum pel dret a decidir.

Primera constataci­ó: això s’ho han agafat seriosamen­t i, encara que no ho reconeguin públicamen­t, saben que no és una cosa de quatre esverats que s’han begut l’enteniment. Segona: Mariano Rajoy del PP i Alfredo Pérez del PSOE saben que han de moure fitxa i vindran a vendre que quedar-se a Espanya per als catalans és la glòria i que marxar ens pot costar molt car.

Tercera: els caps dels partits PPC i PSC, senzilles delegacion­s regionals del PP i PSOE nacionals espanyols, es faran la fotografia al costat dels seus caps estatals amb un somriure als llavis sense cap mena de protagonis­me, si no és per anar dient que sí a tot el que diguin els seus superiors. Quarta: els partits polítics i les organitzac­ions cíviques que estan a favor del dret a decidir hauran de fer un front comú publicitan­t davant de la nostra societat els arguments –i no només econòmics– pels quals s’ha arribat a la conclusió que volem una Catalunya independen­t.

Cinquena: caldrà tenir molta paciència i enteresa per suportar el bombardeig de mentides i arguments falsos que escamparan les forces unionistes espanyoles. No podem entrar en el joc d’insults i ofenses, no hem de perdre la calma. Sisena: guanyarem! JORDI LLEAL I GIRALT Badalona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain