La Vanguardia

Perdem pistonada

-

Es desinfla la voluntat. Almenys aquesta és la sensació que s’ensuma, perdem pistonada envers la consulta, i només recobrarem l’esma quan els partits de- mostrin de manera definitiva el seu interès manifest per fer-la. La sintonia ciutadana està agafant una dimensió preocupant: la por que prové dels partits de l’oposició trenca l’harmonia vinculant de l’esperit de la població, i crec que hem de demostrar que som un país que vol ser lliure i defugir la contra opressora.

Som prou madurs i forts per no deixar-nos vèncer pels que no ens accepten. No podem permetre’ns la manca de caliu naciona- lista, és una oportunita­t que no podem deixar escapar, atès que si ho fem, viurem sempre enmig de la vergonya, per no haver aprofitat l’ocasió. Si és així, farem riure l’opinió europea i encara serà més ridícula la crítica directa d’aquells als que tant els preocupa, o sigui, dels espanyols, que celebrarie­n el fracàs, si s’esdevé, amb doble intenciona­litat.

Hem d’actuar amb el programa previst, i alliberar-nos de les pressions que imposen els habituals de sempre: i només amb la voluntat de les plataforme­s, seguides d’una bona entesa política, podrem demostrar arreu del món el que som si deixem de banda la crítica constant. És un fet preocupant que no només ens vulguin desinflar, sinó també aturar el que ells consideren una desfeta nacional. Agafem-nos fort i aprofitem el moment.

JOAN JANOHER I SADURNÍ

Vulpellac

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain