La Vanguardia

El goig d’aprendre

-

L’altre dia, el meu fill de 14 anys, molt desanimat, em va dir: “És que no puc ser feliç quan tinc exàmens i he d’estudiar”. Per ell estudiar és un pal, i és que a tercer d’ESO encara no ha descobert el goig d’aprendre. En el nostre dia a dia estem tan ocupats amb els detalls que, sovint, ens oblidem de la importànci­a de buscar l’essència, de per què fem aquella feina i quin és l’objectiu principal de la nostra professió.

I en el món de l’educació passa el mateix. Estem tan absorts en els detalls que potser ens oblidem de l’objectiu principal del sistema educatiu? Tenim desenes de recursos i metodologi­es per ensenyar ortografia, història o tecnologia. Som capaços de controlar els detalls, com el nivell de matemàtiqu­es i de lectura dels alumnes de tot Europa. Però, ensenyar el goig d’aprendre, en quin curs està previst començar? En quina, de tot el seguit de lleis d’educació, inclosa la llei Wert, està escrit com i quan fer-ho?

El goig per aprendre és el per a què d’un sistema educatiu, és possibleme­nt l’essència i la finalitat.

Diuen que qui no vol fer-ho trobarà una excusa, i qui sí que vol fer-ho, trobarà un motiu. Intentem fer alguna cosa? Ho posem com un detall més a fer des de P3? Ens ho proposem com el gran repte per al 2014? C. GUTIÉRREZ LESTÓN Santa Maria de Palautorde­ra

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain