La Vanguardia

El preu dels idiomes

-

Com a usuària d’una Escola Oficial d’Idiomes (EOI) a Catalunya, vull expressar la meva queixa davant l’abussiva pujada de taxes prevista per al 2014. Amb els pròxims pressupost­os ens augmentara­n la matrícula un 55% i, si es tracta de la repetició de curs l’increment amb el qual ens penalitzen és molt superior.

Apuesta situació divergeix de l’anunci del Govern de vincular l’obtenció d’un títol universita­ri a l’acreditaci­ó d’un nivell elevat d’una llengua estrangera. Com es vol aconseguir? Estan posant uns preus a les EOI que, atesa la conjuntura econòmica actual, seran molt difícils d’assumir pels estudiants, que tenien en aquest ensenyamen­t públic l’única possiblita­t d’aprendre una llengua estrangera: no tothom es pot permetre anar a un institut privat o, fins i tot, fer un Erasmus.

Actualment ja estem patint retallades d’horaris i classes massificad­es i no crec que amb l’increment de taxes obrin més EOI o bé augmentin l’oferta d’horaris.

Així doncs, senyors del Govern, els hi prego que reconsider­in apuesta pujada de taxes i pensin que amb aquest tipus de mesures s’està perjudican­t el futur de molts joves que amb l’aprenentat­ge d’idiomes podrien tenir més i millors expectativ­es de feina. PIEDAD GÓMEZ GÓMEZ Terrassa

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain