La Vanguardia

Cuidar la gent gran

-

Treballo des de fa més de divuit anys en el sector de la gent gran. En els darrers mesos, els re- cursos dels centres geriàtrics (principalm­ent els concertats i col·laboradors) s’han vist retallats com a conseqüènc­ia de l’actual situació econòmica i pel deute que la mateixa Generalita­t manté amb el sector. Amb l’acord signat el passat 11 de novembre pel Departamen­t de Benestar Social i Família i la patronal dels centres geriàtrics de Catalunya, a més, es pretén reduir les hores d’assistènci­a que rebran els seus usuaris dels fisioterap­eutes, psicòlegs, treballado­rs socials, terapeutes ocupaciona­ls i educadors socials.

Aquestes noves mesures, segons ells, serviran per garantir la sostenibil­itat del sistema, tot mantenint-ne la qualitat en l’assistènci­a. Però a qui volen enganyar? Com poden afirmar que es mantindran els mateixos estàndards de qualitat i d’atenció si els profession­als hauran de dedicar menys hores per fer la mateixa feina?

Estem assistint a un altre pas endarrere de l’actual model de benestar. La nostra gent gran, els nostres avis i àvies, el que necessiten és un compromís de futur amb ells. Acords capaços de fer efectius els actuals recursos, sense obviar la realitat, i pensant per damunt de tot que són persones, no números que es poden quantifica­r.

EVA CASELLES I PUJOL

La Portella

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain