La Vanguardia

AL TERRITORI: COMISSARIS...

-

Arran de la commemorac­ió dels fets del 1714 també des de les institucio­ns locals, arreu del país, ens hem familiarit­zat amb la figura del comissari. El primer de t ots a ser nomenat, l'abril de 2012, fou el conegut periodista i historiado­r Toni Soler (Figueres, 1965), comissari dels actes commemorat­ius de l'Ajuntament de Barcelona. Però n'hi ha més.

SITGES.

MARÇAL SINTES

(VILAFRANCA DEL PENEDÈS, 1967)

El periodista, professor universita­ri i director del CCCB presideix la comissió local de Sitges. El tret de sortida de la commemorac­ió fou el passat 27 de juliol, quan es complien 300 anys de l'entrada dels borbònics a la vila. Les activitats de la commemorac­ió sitgetana comptaran amb la participac­ió activa del teixit associatiu de la vila.

VALLS.

JAUME PROS

(BARCELONA, 1963)

La primera ciutat del Camp de Tarragona a tenir la seva pròpia comissió ha escollit el comunicado­r i gestor cultural Jaume Pros com a comissari. Lidera una commemorac­ió que vol recuperar la història d'uns territoris que van viure temps especialme­nt convulsos, quan viles veïnes s'alineaven en bàndols oposats, un enfrontame­nt que va reproduir-se entre les parets del monestir de Santes Creus.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain