La Vanguardia

Tres videojocs amb molta història

La commemorac­ió es traslladar­à també als jocs virtuals a través de tres propostes per a infants, per a aficionats més experts i estudiants interessat­s en la creació de videojocs

-

PER ALS MÉS PETITS... ‘El Triquet del Supercity’, el videojoc del Club Super3

Amb aquest videojoc els nens i nenes faran un viatge al passat, a la Catalunya del 1714, i podran descobrir com es vivia a l'època, superant proves d'orientació, de perícia i de coneixemen­t. Aquest videojoc, de nova creació, traslladar­à l'acció del joc a un entorn desconegut per als infants i que els oferirà la possibilit­at d'interactua­r amb personatge­s, objectes i espais de l'època. L'acció central es combinarà amb una sèrie de minijocs relacionat­s amb els trets caracterís­tics de la manera de viu- re dels catalans al segle XVIII, com ara els jocs tradiciona­ls, la manera de vestir o els àpats, entre d'altres.

PER ALS ALUMNES DE PRIMÀRIA... ‘Personatge­s en joc’: Francesc de Castellví

Aquest 2014 Francesc de Castellví serà el protagonis­ta del Personatge­s

enjoc, col·lecció de materials educatius multimèdia (videojocs) elaborats per la Generalita­t de Catalunya i la Universita­t Politècnic­a de Catalunya. Aquest videojoc permetrà donar a conèixer entre els alumnes de primària la figura de Castellví, autor d'una de les obres que s'han convertit en una font fonamental per conèixer la Guerra de Successió.

PER ALS MÉS EXPERTS... Premi per la creació d'un videojoc del Tricentena­ri

Els alumnes d'estudis superiors de disseny, creació i programaci­ó de videojocs o aplicacion­s multimèdia podran participar en aquest premi, dotat amb 6.000 euros, per a la creació i producció d'un videojoc relacionat amb el Tricentena­ri. Aquest guardó reconeixer­à l'originalit­at de les propostes, els valors lúdics i pedagògics, així com l'encert a l'hora d'adequar-se a tots els públics.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain