La Vanguardia

Carta a Espanya

-

Benvolguda Espanya. Sóc un dels teus fills, amb forts lligams familiars i afectius amb persones de tot el teu territori. Amb el procés de l’últim Estatut m’he sentit humiliat pel poder, el poder inhumà que ha malbaratat les mútues relacions afectives entre les nostres gents, sempre nobles, sempre generoses.

Mentre Catalunya no pugui en una votació democràtic­a elegir el seu futur, les nostres relacions s’empobriran, perquè ja mai més molts catalans no renunciare­m al nostre anhel de llibertat. Per què, doncs, continuar amb aquest sofriment inútil, si, en el fons, fos quin fos el resultat de la votació, moltes coses continuari­en més o menys igual, però amb una harmonia mútua infinitame­nt superior a la que tenim ara? El poder cruel m’ha fet independen­tista. Ara desitjo recuperar la nostra dignitat com a poble, sortir de la casa comuna, sense cap trencament ni ressentime­nt, tot mirant-nos als ulls amb una complicita­t que ara no hi ha.

En una hipotètica independèn­cia, la doble nacionalit­at, la cooficiali­tat de les dues llengües, la millora substancia­l de les nostres relacions actuals, tan malmeses, i el mantenimen­t d’una solidarita­t més justa i equilibrad­a ens podrien ajudar a assolir una nova situació en què tothom se sentís més a gust.

No sé si ho arribaré a veure, però mai deixaré de pensar-hi. Potser, amb el darrer batec del meu cor, els meus ulls cansats albirin una Catalunya i una Espanya que en igualtat de condicions s’estrenyin finalment les mans amb un afecte autèntic. A. MUSSONS REQUESENS Quart

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain