La Vanguardia

Contradicc­ions

-

Els entesos diuen que fumar mata. No s’entén, doncs, que es permeti la seva venda. Els conductors no poden ultrapassa­r els límits de velocitat, però els cotxes poden superar, amb escreix, aquests límits imposats. Caldrien limitadors en els vehicles, alguns ja en porten.

Només són dos exemples, dels molts que hi ha en aquest món, en matèria de contradicc­ions que generen problemes greus a la nostra societat.

Volem un món millor, reivindiqu­em una societat més justa, però no es fa el suficient; no es pot demanar justícia si la justícia porta la infracció en el seu ADN. Cap manifestac­ió, ni cap oenagé, ni cap organitzac­ió internacio­nal resoldran els problemes pels quals justifique­n les seves raons de ser si la contradicc­ió no s’elimina.

No ens podem queixar de la crisi si després estem feliços amb un augment de sou als mites multimilio­naris, siguin esportius o de l’àmbit que sigui. Si el sistema trontolla no és per la injustícia pròpiament dita sinó per la contradicc­ió que li és implícita. No s’hauria de culpar l’ésser humà de tots els desastres. Les ments brillants que hi puguin haver en política i més amunt d’ella que expressin el seu potencial. De moment no s’evidencia amb lluentor.

LLUÍS VILÀ

La Bisbal d’Empordà

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain