La Vanguardia

Eleccions europees

-

Sóc conscient que molta gent pensa que aquestes eleccions no són importants. Aquests anys, les decisions a Europa les han pres organismes no democràtic­s, com la Comissió Europea o el BCE. Però precisamen­t el Parlament Europeu és l’únic organisme democràtic de la Unió, i per això penso que és important una alta participac­ió en les eleccions que li doni més legitimat.

Però, de què van aquestes eleccions? Molts partits catalans i espanyols sembla que tinguin la intenció d’afrontar-les en clau local, però crec que ara no es tracta d’això. Es tracta de decidir quines polítiques volem que es facin a Europa, si seguim amb les polítiques de retallades marcades per la troica, o tornem a posar al centre de les polítiques europees la defensa dels drets i el benestar de les persones.

I a qui votem? Si volem que les polítiques canviïn, no podem votar els que a Europa, i també a Espanya i Catalunya, han defensat les polítiques de la troica, els que han fet una defensa tancada de la mal anomenada austeritat. És necessari un canvi, però aquest canvi no pot venir dels que a Alemanya governen amb la senyora Merkel o dels que a Espanya van donar suport a la reforma de l’article 135 de la Constituci­ó. Necessitem noves alternativ­es per recuperar l’Europa de la democràcia i dels drets polítics i socials. JAUME ROVIRA Barcelona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain