La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Es tenyí de primavera d’una manera natural. Escandinau que reté les aigües. 2 Aquesta porta corona. Dona golafre i no necessària­ment molt parladora. Comencem a xutar. 3 Gabriela Domínguez Nadal. Tenir una certa anomenada en el món de la música electrònic­a. Llegendari. 4 Conjunt de diligèncie­s entorn d’un presumpte delicte fetes per la policia judicial. Guariu algú a còpia de pernil ibèric. 5 Principi administra­tiu. Bo. Que succeeix de debò. Punt cardinal dels eslaus. 6 Impacte. Aquests marsupials són molt apreciats per les parelles amb canalla menuda. Sofre. 7 Tresors públics. Eines que feien servir els mestres d’aixa per reblar claus. 8 Que té branques. Coses que es vocalitzen. Peça de terra que es pot conrear, d’una extensió variable segons les contrades. 9 Acaba com comença. Recordo el passat amb tota la intensitat. Mamat, però sense ajuntar mai els llavis. Molt bé. 10 El componen els papers que van junts. Aquests tenen el cap tan clar que han de protegir-se la closca del sol. 11 Principi d’aïllament. Relatiu a la península de la bota. Na Cloé quan perdia el cap. 12 Pastís farcit de borssat. Estils arquitectò­nics gòtics. 13 La infusió de les cinc. Marceixen. Lleures. 14 Els punxons més relacionat­s amb els pollastres. Xinesa.

VERTICALS 1 Territori extens cobert de dunes organitzad­es d’una manera més o menys regular. Transforma el ferro en l’aliatge més comú. Petita úlcera que es forma en la mucosa de la boca. 2 Aquesta fa la papallona d’una manera molt sòbria. Violetes.

3 XX. Làmina prima. En un tres i no res. 4 A. Sotmeti algú a algunes proves per establir-ne el valor. Na Yoko, oi? 5 Conjunt d’objectes sense triar. Que tenen el mateix nombre d’estils que de sèpals, pètals i estams. 6 Puny d’espasa. El Bruixot d’en Picanyol. Cos anaeròbic visitat per una cua d’ànecs. Amagatall. 7 Aquesta no sap res. La beguda que més enganxa. Sempre sona per damunt del sol.

8 Aquestes hi són, però no es revelen ara. Alabes allò que és. 9 Honor que no ho és. Aprima de la punta per ferlo més agut. Que té la natura del foc.

10 Pot destapat. Pot ser de futbol o nocturn. Acció anaeròbica en una ciutat de l’antiguitat. Avisa de la pèrdua de la targeta de crèdit. 11 Talleu la gespa. Roman amb la calculador­a a la mà. El dipositeu en una urna.

12 Puny d’espasa. Lliura diners amb l’obligació de tornar-los. Lligui.

13 Plantes que al final asfíxies. Mena de joc molt apreciat educativam­ent.

14 Ocells que de vegades viuen en rellotges. Aquesta s’enderia fàcilment.

 ??  ?? Núm 8644
Núm 8644

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain