La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Esvelt, alt i prim. Relatius a la mar Càspia.

2 Davant Manxú fa oriental. Riu italià a Polònia. Rancúnia de joier coix. Iode. 3 Va per Kíev com qui passeja per casa. Acatem el que ens manen.

4 La respiració afrancesad­a del bevedor de cervesa. Relatives a les muses. Ramut, però sense cap ni peus. 5 T’acostes per veure si col·loques el gènere. En un res i no res. La costa. 6 Est. Malmetran la sa- lut dels que tot t’ho ofereixen. L’adversativ­a més contradict­òria. 7 Efecte òptic que fan algunes camises ratllades davant de càmera. Preparat per a un ús específic. 8 Envestiré la xarxa com un peix. Ermites gens llegendàri­es. Bo. 9 Vola sense oxigen. Acolorides a la manera de sant Martí. Nitrogen septentrio­nal. 10 Dea decapitada. Percep. Posi els elements de més bona qualitat a la part alta del pot. 11 Y, Y, Y. Li donaves suport financer amb el teu patrimoni. 12 Ens instal·lem dalt de l’arbre. l més simple dels hidrocarbu­rs de la sèrie olefínica. Estima la dida.

13 L’apunti al cens del poble. Fetillera. Al nord d’Itàlia.

14 Fatigares. Atac de feridura que et deixa sec com un bacallà.

VERTICALS 1 L’aprimàvem de la punta. Associació que aplega els habitants que comparteix­en barri. 2 Cercle viciós del que no aconseguim sortir. Relativa a una ofrena religiosa.

3 Res no és. Netejarà les zones de lloguer. Presoneres en segons quines àrees. 4 Al final, en queda ben tipa. Floti. Micos palindròmi­cs. 5 Xicota. Presentave­s números vermells. Sodi social. 6 As. La percep al pentagrama. Carn mossegada. Irlanda del sud sense tot el sud. 7 Pot ser de vida o d’alta velocitat. Qualitat de poc dens. Est. 8 Acollides en una residència per a gent necessitad­a de suport. Vímets. 9 Con sense forat. Estri per a la feina. Abaixa la bandera a la platgeta. 10 Aproximaci­ó al primer preu. Faci avançar la bicicleta.

11 Comença a sobrar. Venedora d’estoigs de perla. Principi actiu. 12 Ho valoraria. Que la posseeix. En un tres i no res.

13 Iode. Serveixen per atraure. Us lamenteu. 14 Faig veure. Adobats amb l’ajut de na Marie Brizard.

 ??  ?? Núm 8865
Núm 8865

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain