La Vanguardia

Els valors de l’Evangeli

-

Celebrar el nostre aniversari comporta fer una petita anàlisi del que ha estat l’any que s’acaba, per tal de valorar els aspectes més rellevants. Fent referència al món en què vivim, passats ja dos mil·lennis de l’era cristiana, potser ens caldria fer-nos la pregunta següent: com veu a la humanitat d’avui el Jesús nat a Betlem? Quins avenços ha fet la humanitat seguint l’Evangeli?

En el camp científic, el progrés ha estat colpidor, un avenç en tots els camps; en la cirurgia i en la medicina, vencent malalties; en l’enginyeria hem arribat fins al planeta Mart, i la sonda Rosetta ha estat el darrer pas de l’home vers l’univers; i així, molts altres esdevenime­nts.

Però, i en el camp humà? Com està la societat d’avui? Hem d’acusar que l’avenç és negatiu. Seguim amb guerres, enveges, venjances, vexació de la dona, lapidació, crucificac­ions i, darreramen­t, degollant persones cooperants. No és una crisi econòmica més, sinó una greu crisi de la hu- manitat i dels valors essencials.

Cal que, renaixent en l’esperit d’esperança per a una societat més humana i justa a la qual tots tenim dret, els valors de l’Evangeli ens facin il·lusionar practicant la comprensió, la tendresa, l’amabilitat, l’amor, l’ajuda, i el sentit de servir i de dedicació; i ser també, en tot, molt positius i responsabl­es. JOAN GARRIT I BRUGUERA Subscripto­r Alella

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain