La Vanguardia

Podem no és necessari

-

En la seva primera visita política a Catalunya, el líder de Podem va utilitzar un discurs com si el buit d’un nou partit que trenqui amb el bipartidis­me li fos vàlid per guanyar vots a Catalunya. Les seves declaracio­ns em van semblar mancades d’un anàlisi previ del que molts catalans demanem.

Estic convençut que l’aparició de Podem té molts arguments favorables per a molts espanyols i, si a les eleccions generals la resta de partits com PP, PSOE i IU no són capaços de comprendre la realitat social del poble, no hi ha dubte que Podem serà un ferm candidat a guanyar les eleccions. Renovar-se o morir.

A Catalunya, la situació és molt diferent. Sóc pensionist­a, no estic per revolucion­s com reivindica Podem, però els meus sis nets i netes, d’entre 18 i 24 anys, és molt possible que tinguin il·lusió pel canvi. El meu consell: saben que tenen a Catalunya dos partits d’esquerres que els poden entendre millor que Podem, em refereixo a ICV –federalist­a– i, sobretot, a la CUP –independen­tista–. JOSEP MARTÍN I COLL Subscripto­r Sant Cugat del Vallès

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain