La Vanguardia

La gestió del procés

-

A nivell polític, s’acaba l’any de la mateixa manera que va començar. Des del Govern, parlant del procés, de la independèn­cia, de com som de bons a Catalunya i de com de dolents són els del Partit Popular. S’ha fet una gran V milionària, és veritat, també una espècie de 9-N descafeïna­t per la negativa dels de sempre; els nostres polítics, tot i els esforços, no acaben de trobar la fórmula; la gent, tot s’ha de dir, un pèl cansada i decebuda i, per què no dir-ho, amb símptomes de frustració. No tenim notícies dels que realment ens haurien d’ajudar i no ho fan.

Si a més hi afegim que del nostre Govern i de la seva acció del dia a dia no en tenim notícies, a banda de la ració diària d’independen­tisme, naturalmen­t, repeteixo que no podem ser gaire optimistes. Ignorem totalment que és el que fa el Departamen­t de Justícia, per exemple, però també el de Benestar Social, el de Cultura, el d’Ocupació, el de Sanitat, etcètera... a part d’anar a conferènci­es vàries i a inauguraci­ons diverses.

Potser ha arribat l’hora d’explicar-se. Sobre el procés ja n’estem informats i diàriament. Però falta la gestió, que ningú, cap ciutadà, sap a aquestes altures de la legislatur­a com funciona. Si no ho fan aviat, haurem arribat a unes altres eleccions parlant d’altres coses. Però no de la gestió del nostre Govern i de les seves conselleri­es. I això, siguem clars, no es fa ni de bon tros.

Dir i fer una altra cosa és enganyar-se i enganyar-nos. RAMON RIU CODINACH Subscripto­r Manlleu

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain