La Vanguardia

Cristians perseguits

- JOSEP MARTINELL Subscripto­r Santa Coloma de Gramenet

Les notícies quotidiane­s de vegades són esfereïdor­es. En països de l’est maten cristians pel sol fet de ser-ho. Em refereixo a la ideologia totalitàri­a que ha seduït una part de l’islam. El dia de Santa Coloma, el 31 de desembre, un bisbe va fer una homilia i digué que al països dominats per l’Estat Islàmic mor assassinat, com a mitjana, un cristià cada cinc minuts. No ho puc entendre. Això està passant al l’Iraq, el Pakistan, Nigèria, Palestina, Egipte i altres llocs.

Va dir fa poc el papa Francesc en una entrevista publicada a La

Vanguardia (“Descartem els joves per un sistema que ja no s’aguanta”, Internacio­nal, 13/VI/2014): “Estic convençut que la persecució contra els cristians avui és més forta que en els

primers segles de l’Església. Avui hi ha més cristians màrtirs que en aquella època. I no és per fantasia, és per nombre”.

Altres dades d’aquest genocidi van aparèixer en una entrevista amb l’arquebisbe de Mossul, una ciutat situada al nord de l’Iraq. Entre altres qüestions manifestav­a que “el 2003, a Mossul hi vivien 35.000 cristians. Avui no n’hi queda cap. Molts han mort i d’al- tres, com ell, viuen a l’exili” (“Els musulmans han de repensar molt la seva manera de viure la fe”, Internacio­nal, 25/I/2015). La nostra cultura no pot entendre que hi hagi països que segrestin centenars de nenes per utilitzarl­es com a objectes sexuals o una massacre en un mercat de Nigèria, utilitzant una nena de 10 anys com a bomba humana.

No ho puc entendre, ja no com a catòlic, sinó com a ésser humà. La religió catòlica i altres derivades en cap moment indueixen a la violència, ans al contrari, ja que com a símbol de comportame­nt només et diuen que s’han de complir els deu manaments. I deixa ben clar que el cinquè diu que no mataràs.

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain