La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

Núm 8911

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Abriga la pubilla amb una flassada. Furtes teles. 2 L’artèria que es distribuei­x pels músculs poplitis i del tou de la cama. Aquesta es dedica a fer i desfer parelles electorals. 3 Repetit, se’n fot de la reina d’Anglaterra. De color groc fosc. Residència de la tercera edat. 4 Sadollar. Conductes biològics que els anglesos confonen amb les carns. Mulla perquè no mira. 5 Pot ser de vedella o de circulació. La via excrementí­cia. Mamares tot vocalitzan­t amb la boca ben oberta. 6 Has perdut una porteria de rugbi. Els protagonis­tes d’unes oposicions. Doctor. 7 Milla continenta­l. Inventar. Proses. 8 Absorció empresaria­l que pot ser hostil o acordada. Quan és un acord, implica reciprocit­at. Poden ser idiomàtics o circulator­is. 9 Arrels. S’estirà. A l’entrada d’Oslo. 10 Maduixa. Camps devastats. Ara fem l’article. 11 La roba del mandril. Surt el sol a Sundance. Devastada. 12 Basca, no? Reposava sense alçar la cella. Crit d’acceleraci­ó equina. Nitrogen. 13 Capa blanca i freda que cobreix el terra. La ciu--

tat mallorquin­a més precolombi­na. Misteri conreat pels seguidors d’Orfeu. 14 Fa la creixença i li surt una taqueta. Arreplegui tota mena de grans i els amuntegui.

VERTICALS 1 Els més rucs a totes les bases. Que no té cap mena de forma. Comença a onejar les banderes. 2 Ciris reforçats per la part inferior. Fracassave­s esportivam­ent parlant. 3 Relativa a l’orina. Pescar o fer foc. Crit d’elevació infantil. 4 Relatiu a la base. Transpiris per tots quatre cantons. Iode. 5 Tallem el fil. Aixequem. Fer-li a algú, implica decebre’l i quedar-hi malament. 6 Escaire. Senyor. Bonàs que pot ser la víctima propiciatò­ria de tots els abusos. Na Gina quan perdia el cap. 7 Agitem l’ala. Persegueix a crits. L’home que el porta penjat a l’esquena resulta força inquietant. 8 Pupil·la. Us fatigueu. Dues escales de pintor obertes de perfil. 9 Inventant del no res. Peixera dipositàri­a dels nostres vots. Res no és. 10 Raresa d’ateu. Ens mostrem d’una alçada notable. Terror a Salt per la desaparici­ó del riu. 11 Deformat en la seva esfericita­t. Quasi és sexi. L’eina del fuster que a casa valorem més. 12 Quan aquesta és nova els brasilers la canten i la ballen. Banda sonora de la tempesta. Sortegi. 13 Principi etimològic. Construïm cases enganxades a les altres. 999. 14 Peces de pedra picada que es col·loquen sobre una columna o pilar com a continuaci­ó d’aquest, per rebre els arcs que hi convergeix­en. Promogui.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain