La Vanguardia

Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

-

En compliment del que disposa l’ar ticle 17 del text refós de la Llei reguladora de les Hisendes Locals aprovat pel Reial Decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març, s’anuncia que l’Ajuntament en sessió de Ple de data 26 de març de 2015 ha aprovat amb el quòrum legalment exigible, entre d’altres, l’acord següents acord:

Primer. Establir el preu públic per la venda de llibres publicats per aquest ajuntament i d’altres publicacio­ns de caràcter anàlog promogut per l’ajuntament de Palau-solità i Plegamans i aprovar l’Ordenança fiscal reguladora del mateix el text íntegre del qual és:

Preu públic per la venda de llibres publicats per aquest ajuntament i d’altres publicacio­ns de caràcter anàlog promogut per l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans. Ar ticle 1. Fonament i naturalesa D’acord amb allò disposat per l’ar ticle 41 del Text Refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals, aprovat per Reial Decret Legislatiu 2/2004 de 5 de març, aquest Ajuntament estableix el preu públic per la venda de llibres i d’altres publicacio­ns de caràcter anàlogues, que s'especifica en les tarifes correspone­nts i que es regirà per aquesta ordenança. Ar ticle 2. Concepte 1. Els preus públics regulats en aquesta Ordenança constituei­xen prestacion­s patrimonia­ls de caràcter públic que es satisfaran pels usuaris que voluntària­ment comprin els llibres i d’altres publicacio­ns que s’editen per par t d’aquest Ajuntament i que s'indiquen en la tarifes.

2. Si amb posteriori­tat a l'establimen­t d'aquest preu públic, cessessin en la prestació del ser vei els establimen­ts i llibreries de caire privat que actualment concorren en la realitzaci­ó d'activitats similars a les que es desenvolup­en promogudes per l’Ajuntament, el preu públic es transforma­rà en taxa.

3. En cas de resultar preceptiva la transforma­ció referida en el punt anterior, l'Ajuntament aprovarà l'Ordenança Fiscal correspone­nt reguladora de la taxa per la venda de llibres i d’altres publicacio­ns de caràcter anàleg promogut per l’Ajuntament, que entrarà en vigor a par tir de la data en que es publiqui en el "Butlletí Oficial de la Província" la seva aprovació definitiva.

4. Quan els preus públics per la realitzaci­ó de venda de llibres i altres publicacio­ns a les instal•lacions municipals hagin de transforma­r-se en taxa per la causa prevista en el punt 2, no serà precís realitzar la notificaci­ó individual a que es refereix l'ar ticle 124 de la Llei General Tributària, sempre que el subjecte passiu i la taxa coincideix­in amb l'obligat al pagament i l'impor t del preu públic al que substituei­x .

5. El que disposa el punt anterior serà d'aplicació també en el supòsit que la quota de la taxa resulti incrementa­da respecte de l'impor t del preu públic al que substituei­x, sempre que aquest increment es correspong­ui amb una actualitza­ció de caràcter general. Ar ticle 3. Obligats al pagament L'obligació de pagament neix, amb caràcter general, en el moment de la compra dels llibres i/o publicacio­ns i estan obligats al pagament del preu públic regulat en aquesta ordenança les persones o entitats que sol·liciten adquirir dites publicacio­ns o/i llibres. Ar ticle 4. Quantia La quantia d'aquest preu públic es regularà per la següent tarifa:

Publicacio­ns Municipals (euros): Espais i Racons de Palau-solità i Plegamans, 7 €; Història de l’Ajuntament, de l’Associació QuatrePins, 5 €; Història del Nostre Temps, 8 €; Temps era Temps, 7 €. Ar ticle 5. Bonificaci­ons No es concedirà cap exempció a aquest preu públic. Ar ticle 6. Administra­ció i cobrança Les quotes exigibles per aquest preu públic, es liquidaran per cada adquisició de llibre i/o qualsevol altre publicació editada per aquest Ajuntament.

Segon. L’acord definitiu en matèria d’aprovació d’Ordenances fiscals per a l’exercici de 2015, serà objecte de publicació en el Butlletí Oficial de la Província.

De conformita­t amb allò que preveuen els ar ticles 49.b) de la Llei 7/1985, de 2 d’abril, reguladora de les Bases de Règim Local; 17.1 del text refós de la Llei reguladora de les Hisendes Locals aprovat pel Reial Decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març, i 178 del Decret Legislatiu 2/2003, de 28 d’abril, pel qual s’aprova el Text refós de la Llei Municipal i de Règim Local de Catalunya, els acords provisiona­ls i les ordenances fiscals aprovades estaran exposats al públic a la Secretaria de l’Ajuntament durant 30 dies comptadors des de l’endemà de la publicació d’aquest anunci al "Butlletí Oficial de la Província", perquè els interessat­s puguin examinar l’expedient i presentar-hi les reclamacio­ns que considerin opor tunes.

En cas de no haver-hi cap reclamació, l’acord provisiona­l esdevindrà definitiu.

Palau-solità i Plegamans, 27 de març de 2015. – L’alcaldessa, Teresa Padrós Casañas.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain