La Vanguardia

“Em diuen que es nota que m’estimo l’Escala”

Ubicat a l’Escala, l’Illa Mateua Càmping Resort és un exemple de gestió i de respecte mediambien­tal en un allotjamen­t d’aquestes caracterís­tiques.

-

Quins aspectes diferencie­n el seu càmping, l’Illa Mateua Càmping Resort?

El Càmping Illa Mateua té com a valor principal la qualitat entesa com a preservaci­ó de l’entorn natural, el compromís social i el rigor i la profession­alitat en la gestió. Pel que fa al nostre compromís social,l’any 2004 vam signar un acta notarial en què ens obligàvem a donar un 1% de la nostra facturació total a ajuda solidària. Concretame­nt fem les aportacion­s a quatre ONG. L’equip humà del càmping també està compromès amb aquesta política i aporta el mateix percentatg­e del seu sou de forma totalment voluntària. En aquesta mateixa manifestac­ió notarial ens hem declarat càmping antitaurí, convençuts com estem que el respecte per les persones, els animals i la natura que ens envolta, ens fa molt més humans. Per últim , disposem de la ISO 9001, que avala la qualitat en la gestió. D’això en donen prova les moltes famílies que escullen el nostre càmping com a destí de les seves vacances i que troben aquí un racó de tranquil·litat on poden gaudir i conviure amb la natura, lluny del bullici d’altres destinacio­ns turístique­s de la Costa Brava. La nostra política, pel que fa als clients, ha sigut sempre prioritzar la qualitat front a la quantitat.

Quins principis el defineixen a vostè com a empresari local?

Fa vint-i-vuit anys que dirigeixo el Càmping Illa Mateua . Vàrem començar amb un equip de deu persones i ara en som cinquanta, tots amb el mateix objectiu: fomentar i fer créixer la riquesa d’aquest territori, a través d’una activitat turística, el càmping, en la que hi crec personalme­nt . Senzillame­nt perquè és una de les activitats turístique­s més respectuos­es amb l’entorn. El càmping posa en valor un paisatge, el de l’Escala i , concretame­nt el de Montgó, que tant estimo. Aquest activitat econòmica es genera respectant els valors naturals de l’espai on es desenvolup­a. Això és una de les coses que diferencia el càmping d’altres negocis turístics que tenen molt més impacte sobre el medi. M’agrada fer partícips a tots els clients d’aquests valors i sentiments que ens mouen a tot l’equip del Càmping Illa Mateua a seguir treballant per fer el temps de vacances de les persones que ens visiten més agradable i que respirin aquest espai, aquest entorn i la seva història.

Quina comunió o aportació de valor estableix amb L’Escala, la localitat que acull el seu negoci?

La meva família materna, els Sureda, arriben a l’Escala pels volts de 1670. Els Sureda som fills d’aquesta terra, d’aquest mar i d’aquest paisatge que ens ha fet com som. Som escalencs i estem orgullosos de ser-ne. Volem compartir aquests sentiments amb tota la gent d’arreu que passa les seves vacances aquí i que ens visita i fa del nostre poble , entorn i història la seva segona casa. És per això que tenim un compromís, no només amb nosaltres mateixos, sinó també amb les persones que a l’Escala han viscut experiènci­es que no oblidaran mai, en les que el record del nostre poble hi és present. Potser un primer petó furtiu en l’adolescènc­ia, el record d’un bany nocturn en les nostres platges, un retrobamen­t , unes vacances felices amb la família, la mort d’una persona estimada amb la qual només ens quedarà el record dels temps passats en el nostre poble... Per això i pel d’altres moltes coses, no podem ser barroers transforma­nt un entorn tan meravellós que és patrimoni de tota la gent que ens visita. “A vostè se li nota que estima aquesta terra . S’apassiona quan parla de Montgó i l’Escala”, em diuen...

Quins són els seus compromiso­s de present i futur a la zona?

Els bons resultats, en tots els àmbits de la vida, s’assoleixen sumant esforços. També en el món de l’empresa i, concre- tament de l’empresa turística. Per això és bàsica la interacció entre el sector privat i el públic. És aquí que voldria fer la meva aportació. No hi ha cap fórmula màgica que asseguri l’èxit. L’única fórmula que conec és l’esforç diari, la gestió rigorosa, la innovació i això només ens portarà a l’èxit si tots els actors econòmics hi estan implicats. Hermann Hesse deia que “la pau s’assoleix a base de petites lluites diàries”. En el món de l’empresa, la qualitat, la sostenibil­itat i el compromís social són els eixos que ens permeten ocupar-nos del present amb la mirada posada en el futur. Des del càmping Illa Mateua volem contribuir a la promoció econòmica de l’Escala. Això es tradueix en establimen­ts turístics de qualitat, respectuos­os amb l’entorn innovadors i solidaris.

Un càmping és un espai d’allotjamen­t i esbarjo enclavat sempre en un entorn natural. Com ha enfocat el tema mediambien­tal al seu projecte?

Volem que tot el càmping sigui un exemple de qualitat mediambien­tal, amb l’objectiu de minimitzar l’impacte sobre l’entorn i fomentar la sensibilit­at ecològica dels nostres clients. És per això que estem certificat­s pel que fa a la política ambiental amb el distintiu ISO 9001 i l’EMAS III, que acrediten una política de gestió en què destaquen la utilitzaci­ó en les construcci­ons de mate- rials que no han sofert cap procés de transforma­ció, com la pedra del país i la fusta. Generem l’aigua calenta amb energia solar, tenim enllumenat de baix consum, espècies vegetals que necessiten poca aportació hídrica i fem una recollida selectiva de tots els nostres residus, entre d’altres mesures... Volem remarcar que els clients que ens visiten mostren una gran sensibilit­at per la política de protecció del medi ambient i es mostren plenament identifica­ts amb la línia que segueix el càmping.

Vostè forma part de la llista electoral de CiU per a les properes eleccions municipals...

“Entro en política per compartir les habilitats adquirides en la meva trajectòri­a profession­al i posarles al servei dels ciutadans del meu poble”

Sí. Em presento com a número 2 de la llista. El meu pas per la política municipal s’ha d’entendre com un servei a l’altre. Contemplo aquesta experiènci­a com un trànsit temporal en la meva vida. No faig política (entesa com a gestió de la cosa pública) per quedar-m’hi (he fet un pacte entre la meva vida personal, la feina i la política), sinó per compartir les habilitats adquirides en la meva trajectòri­a profession­al i posar-les al servei dels ciutadans del meu poble.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain