La Vanguardia

Per un turisme de natura

-

Tot i que el turisme representa per a Barcelona una important aportació econòmica, cal també vetllar perquè una saturació no ens arribi a col·lapsar. El que convé és trobar de quina forma es pot donar sortida a aquests contingent­s i oferir-los altres opcions, com per exemple les de tipus cultural i de lleure. Una d’aquestes podria ser una modalitat de turisme a través del medi natural.

Afortunada­ment, disposem d’un país prou diferencia­t que va de mar a l’alta muntanya pirinenca. Entremig gaudim d’un ampli ventall de paisatge i un clima temperat que ofereix una qualitat de vida extraordin­ària. Parlo d’uns espais naturals per assaborir-los fentlos a peu i amb el goig de petjar directamen­t uns paratges plens de vida, cultura i història. Sóc directamen­t coneixedor, com excursioni­sta, que grups d’estrangers practicant­s del que avui en diuen senderisme fan tongades de diversos dies per rutes de gran recorregut.

És més que evident que se’ns ofereix una nova línia d’oferta turística encarada a aquell personal que estima la natura, sempre més respectuos­os amb el medi ambient que no pas aquells altres que aterren aquí per afartar-se d’alcohol. Sens dubte seria una nova oportunita­t de diversific­ació turística, segur que posar fil a l’agulla no seria pas gaire costós atès que disposem ja d’una bona xarxa de camins. El que es fa necessari és una senyalitza­ció millor, reobertura dels senders que mig s’han perdut per desús, molts dels quals comunicave­n pobles, llogarrets i comarques entre si. Els que estan en servei, simplement fer-ne el mantenimen­t, si cal, amb més freqüència. A partir d’aquí, ampliar la informació amb panells informatiu­s a les entrades i sortides dels pobles del que se’ls ofereix i podran descobrir per si sols.

ALEXANDRE COSTA I SANCHO Barcelona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain