La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

pçat. Marcint. Dies sense cap ni peus. 14 Intentem comunicar-nos amb el més enllà de manera preestable­rta. Socarri frankfurts.

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Honoris. Arreplec d’audiència, per dir-ho en termes obscurs. 2 Nyora molt trobada a falta. Folls. 3 Camí d’embriac. S’ajusta a la infusió de les cinc. Enganxifós, untuós.

4 Abaixa el cap en senyal de submissió. Nobel italià camuflat en un forat. Timó escapçat. 5 Tonalitat. Seixanta-ú. Avancen amb la pilota entre les mans. A les portes de Salamanca. 6 Zona. Aparició que comença a aparèixer. Groller malgrat les seves sabates de xarol, o potser per això. 7 A la vora de Kurosawa. Agressió a la sala de billars. Abans designava els que anaven en moto camp a través i ara defineix el que és tendència a la xarxa. Fumis sense deixar rastre. 8 Trameti a les set, hora de Roma. Clientes de radiofonis­ta. 9 Tenyir. Fa pagar un cànon. 10 Caminar com un colom. Conjunt de llengües vernacles que deriven del protoari.

11 El mallorquí. Amanires. Gosa perdre el cap. 12 Centúria. S’hi encaparrà. Bosc escapçat. A les portes de París. 13 Bacil esca-

VERTICALS 1 Dubtaré. Transgredi­r els codis morals establerts per la religió. 2 Cal pitjar-lo per engegar la tele. Les xifres que designen els que s’acosten perillosam­ent al centenari. La més trencadiss­a de l’alfabet.

3 L’onomatopei­a de les copes de conyac. M’empasso la història de la cartera. Basques. 4 Envolta algú. Vil. 5 S’aïra. Tals. Mulla perquè no mira. 6 Bo. Instal·lat entre el brancatge. Cançons operístiqu­es ben presents a tots els horòscops. 7 L’Ada en plena agitació electoral. Pànic a la joiera. Del dret és ara i del revés la fa el cuc. 8 Daniel Ardanuy Pastallé. Plat fondo de metall. Els regracia per l’esforç. 9 Iode. Reforç sense cap ni peus. Els ho oferiré de franc. En Capone.

10 Calorada provocada per una vida interior apassionad­a. Dormilegue­s que de vegades també toquen el que no sona. 11 Fura decapitada. Fico la mà al saquet i hi trobo una boleta. En un cert sentit, companys dels uts.

12 Mina blanca. Jugada defensiva del monarca de l’escaquer, que no cal que es digui Roc. Iode.

13 En un cert sentit, rebel·lió a bord. Disminueix­is la superfície lliure de la vela. Nou romans sols. 14 Esquelètic­s. Ho entaforà tot en un lloc petit.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain