La Vanguardia

La Junta Electoral

-

Quina altra cosa poden fer els catalans en la seva Diada que commemorar la pèrdua de les seves llibertats i la seva independèn­cia? És això un acte electoral? S’imaginen que en unes hipotètiqu­es eleccions generals celebrades un 7 de maig es considerés com a acte electoral la celebració del dia dels treballado­rs? La Junta Electoral considerar­à actes electorals els del dia de la Constituci­ó si, com tot sembla indicar, les eleccions generals són just uns dies després?

La Junta Electoral ha dictaminat que la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió, en cas de retransmet­re els actes de la Via Catalana, haurà de dedicar el mateix temps a candidatur­es contràries a la independèn­cia i en un altre dia també festiu. És una decisió innovadora que determina la proporcion­alitat del temps en funció d’uns criteris que només ells coneixen, si no és que consideren aquestes eleccions com un plebiscit, cosa que tots els poders fàctics de l’Estat ens diuen que no s’està produint.

Són aquestes unes eleccions autonòmiqu­es clàssiques? Sense ingerèncie­s dels poders “independen­ts” de l’Estat? O estem jurídicame­nt “de facto” celebrant un plebiscit? JORDI ZABALA SÁNCHEZ Rubí

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain