La Vanguardia

68 diputats

-

Molt de compte amb les valoracion­s del darrer sondeig del CIS. Considero que, en el seu conjunt, aquesta enquesta no és bona per a l’independen­tisme o, si més no, representa­ria una victòria amb moltes febleses, en què el procés podria quedar completame­nt encallat.

De fet, d’aquestes dades del CIS em preocupen molt els resultats de Ciutadans i el PSC (els dos partits surten reforçats en relació amb anteriors sondejos), com també em preocupa que els dotze diputats del PP podrien ser molts més perquè disposa de molt de vot ocult.

En relació amb Catalunya Sí que es Pot (que no és ni carn ni peix, però que els seus vots els faran comptar amb el no, i no pas amb el no a la corrupció), penso que el sondeig és massa optimista. Des del meu entendre, tot el que representi que Junts pel Sí no arribi, com a mínim, a 68 diputats (independen­tment dels –suposats– bons resultats que pugui obtenir la CUP) seria un fracàs que reforçaria, ni que sigui indirectam­ent, l’unionisme assimilaci­onista més radical. JOSEP M. LOSTE Portbou (Alt Empordà)

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain