La Vanguardia

Civisme als parcs

Des de petita m’han ensenyat, i així ho he transmès als meus fills, que s’ha de respectar

-

els altres, que no s’ha de molestar, que a partir d’una hora raonable del vespre, a partir de les 22 hores, no s’ha de fer soroll, etcètera.

En els últims 3 o 4 anys, he pogut comprovar com ha canviat la forma de viure la ciutat. Ara sembla que en lloc de viure cadascú a casa seva, es fa la vida al carrer. Visc davant mateix d’una plaça de Nou Barris, on hi conviuen nens que juguen al parc, gossos a totes hores, crits a dojo... però això es podria entendre com una cosa pròpia del lloc. El que ja no és normal és que aquests mateixos sorolls, que patim al llarg de tot el dia, continuïn al vespre. És igual a les 12 de la nit com a les 3 de la matinada: crits, botellot, reunions de joves amb bicicletes, amb les converses pujades de to i de volum, perceptibl­es des del llit, ja que no pots dormir i sents i escoltes tot el que no voldries sentir.

Demano als responsabl­es de l’Ajuntament que a part de poder posar en marxa una campanya de conscienci­ació, vigilessin i fessin acomplir-la.

Cada vegada és més insostenib­le la ciutat, però hem de viure-hi i, per tant, hem de fer-la suportable, perquè això va en augment i, si no s’atura, això se’ns en va de les mans.

PAQUITA ESTEVE ANDÚJAR Barcelona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain