La Vanguardia

Els comptes de Borrell

-

Vaig veure l’entrevista del senyor Borrell a El intermedio (La Sexta), en què es dedicava a repartir carnet de mentider als independen­tistes. Va dir literalmen­t: “España es una fuente de oportunida­des para los jóvenes catalanes”. El 49,6% dels joves espanyols estan sense feina, la taxa més alta dels països d’Europa, juntament amb Grècia, i superior al doble de la mitjana (20,7%), segons dades d’Intrastat.

Tanmateix, va citar un informe del Comitè de les Regions, un organisme sense cap facultat executiva o legislativ­a en una Europa que ni és de les persones, i encara menys de les regions, sinó dels estats com tantes vegades s’ha dit. Aquí ens va dir: “No, no, no se expulsa a nadie; simplement­e se de-

jan de aplicar las políticas comunitari­as porque usted, dice aquí (assenyalan­t el seu llibre), ha dejado de formar parte de la Unión”. I va dir als pagesos de la seva Lleida natal que deixaran de rebre els beneficis de les polítiques comunitàri­es. Entenc que el Barça o qualsevol altre club decideixi sancionar un soci i no expulsar-lo. Però el que no entenc és que la sanció sigui a perpetuï-tat i sense expulsió.

Finalment, en relació amb el cost de l’Estat català, va dir: ¿Eso cuánto cuesta? Mas hace las cuentas del Gran Capitán, eso con 3.000 millones lo arreglamos”. La pàgina 61 de la síntesi del llibre blanc de la transició valora la despesa addicional, repeteixo addicional, en 39.507 milions d’euros. L’informe 18è en dóna els detalls. Que cadascú tregui les seves conclusion­s sobre els comptes del senyor Borrell.

JORDI ANTICH I CORGOS Barcelona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain