La Vanguardia

Interpreta­cions

-

Ja està. Ja hem votat i els resultats, com sempre, són interpreta­ts com a cadascú li convé. I jo en faré la meva interpreta­ció. Les forces obertament independen­tistes han aconseguit una victòria incontesta­ble. El bloc constituci­onalista ha crescut en uns 300.000 vots, gràcies exclusivam­ent a una part de l’abstencion­isme que s’ha abraçat a Ciutadans. Però aquest abstencion­isme també s’ha decantat cap al sobiranism­e, desmentint així aquell vell tòpic de la majoria silenciosa espanyolis­ta.

Ara hi ha qui pretén comptar els votants de Catalunya Sí que es Pot en un bloc que no li escau. En tots els mítings d’aquesta formació, i en el seu programa, sempre s’ha defensat el dret a decidir dels catalans i el rang de Catalunya com a nació. Dins d’aquesta candidatur­a hi tenen un pes específic els independen­tistes.

Per tant, aquesta suma interessad­a de votants al bloc que, com a molt, considera aquest país com una singularit­at és esbiaixada i molt, molt tramposa. Senyor Rajoy, no som els rupturiste­s, com vostè ens bateja, els qui no arribem a quatre de cada deu catalans. Més aviat al contrari. Faci-s’ho mirar.

ANTONI BOIXADÓS I BISBAL Olot

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain