La Vanguardia

Estacions d’FGC per a cecs

-

Senyor president d’FGC, no tothom està tan content com vostè amb les tres noves estacions a Terrassa. Em consta que des de l’ONCE ja els van comunicar que posar panots tant als vestíbuls com a les andanes, al costat de les rajoles guia, amb ratlles verticals, que haurien de servir perquè els invidents i els deficients visuals les poguéssim seguir amb seguretat, no és l’opció adequada.

TMB, si més no a l’estació de Can Vidalet d’Esplugues, ho té solucionat d’una forma magnífica, i a la resta d’estacions que conec també: els laterals a banda i banda de la rajola guia són llisos, que és l’única opció que permet seguir la guia amb seguretat i autonomia.

Vostès, no! La imatge corporativ­a no els ho permet! La seva resposta va ser que totes les estacions les fan exactes. Sí, exactament malament, les fan. No estan ajudant a la integració de les persones amb problemàti­ca visual. El nivell d’estrès que comporta moure’s per una andana en què no es distingeix la guia pel bastó del panot s’ha de viure per saber de què parlem. Ens hi estem jugant la vida.

FREDERIC OBRADORS CRUZ Terrassa

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain