La Vanguardia

La programaci­ó de TVE

-

Els que es dediquen a bescantar TV3, per ser parcial i alliçonado­ra de catalans incauts en les tesis nacionalis­tes, mai els he sentit que critiquess­in TVE. L’altre dia vaig connectar la televisió de casa i a la pantalla em van aparèixer tot un munt de punts blancs amb un soroll de fregit de fons. Jo, que sóc antic, vaig picar el lateral del televisor per veure si es posava en ordre. Quina va ser la meva sorpresa quan aquells punts blancs van caure als meus peus. Eren flocs de caspa! En vaig omplir un cabàs ben curull.

Va aparèixer a la pantalla en colors Bertín Osborne amb la néta del dictador Franco explicant històries de la família en to amable, ni una referència a la dictadura ni als problemes socials dels quaranta anys de feixisme.

El dia 12-O, una desfilada militar amb fanfara de trompetes, tambors i una cabra de la Legió, anomenada Pablo, tirant pel dret –no sé si marcant el pas–, partits de la roja amb xiulets per a Piqué amb una locució d’allò més patriotera, no nacionalis­ta és clar. Per reblar el clau, s’anuncia que Ana Obregón apareixerà en un programa de José Luis Moreno! He de canviar de canal, no fos cas que m’agafés una conjuntivi­tis

hispalensi­s i hagués de fer uns dies de repòs. Per cert, TVE també la paguem entre tots, oi?

JORDI LLEAL I GIRALT

Badalona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain