La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 El cel s’omple de flaixos en plena tronada. Principi fonamental considerat indiscutib­le.

2 Subdivisio­ns dels lobus. No està pas histèric, però pateix un esgrogueïm­ent de pell patològic. 3 Xai que ja torna. El sepultin sota una pluja de rocs. Company de salsa de l’oli o el pebre. 4 Llançament­s. Habitant de la caverna platònica molt apreciada pels creatius. S’associa amb una reina jordana de fama aeroportuà­ria. 5 Os cuneïforme del carp. Tancar el bestiar. 6 Mula sense segones. El gel per on patina l’Iceta quan balla. A can Serra quan no vocalitzem. La nota musical més vàcua.

7 No hi duu cap metge, a l’agenda. Celibatàri­a. Na Farrow. Iode. 8 Que té branques però no s’embranca perquè calla. Afegit extirpable. 9 As. Marquin el camí. Pregava a la rebotiga de cal joier. 10 El setial reial. Víctima d’ós polar. Fa avançar la canoa.

11 Diu que ha perdut el cap. Tremolaria, també, de tant fumar herba. Brom. 12 Comença a aprimar-se. Repoblen forestalme­nt tota la terra

cremada. En un cert sentit, pietosa. 13 Instal·lats entre el brancatge. Aquesta té el cap clar. 14 Esberles una pedra amb l’ajut d’unes puntes de llança. El mes que tothom vol fer o gaudir.

VERTICALS 1 Faves, mongetes i similars. Remenant les brases amb la intenció de mantenir el foc ben encès. 2 Relatiu als lobels. Circula per l’Índia. 3 L’absolució no resol res. Tona anaeròbica. Comença a agonitzar. Setí. 4 Ampolleta de vidre, en forma de cor, aplatada, que es pot portar còmodament a la butxaca i que pren el nom d’un òrgan homònim. Precedeix els crits en els moments d’elevació vital. Tribunal Constituci­onal. 5 Llis. Expressi la seva hilaritat. Xuto sense aixecar la bola a més d’un pam de terra.

6 Comença a espiar rere un aranyoner. Venedor d’estores. Nitrogen.

7 Punt de màxim plaer sexual. Ens ho empesquem. Xifra determinad­a. 8 Els ajudes a la manera verdiana. Dues escales de pintor obertes de perfil, l’una al costat de l’altra. Rosca sil·làbicament desenrosca­da.

9 Remats enrere. Ho tragueres del subsòl. 10 Daten sense vocalitzar. Aquest es dedica a vendre escopetes. Foll. 11 Edgar Allan Poe quan perd el cap. S’aprimarà un bri. Així comencen totes les èglogues. 12 Crit estrident. S’esdevé d’una manera accidental. Principi d’anomalia. 13 Dit de totes les lesions de la grandària d’un gra de mill. Peus poètics escrits amb boli bic. 14 Dissipa dubtes. Arrabassat de cop i volta.

 ??  ?? Núm 9157
Núm 9157

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain