La Vanguardia

Un nou president

-

Per segona vegada la CUP ha tornat a rebutjar la investidur­a d’Artur Mas com a president de la Generalita­t i, pel que sembla, no pensa avalar de cap manera la seva candidatur­a, tal com sempre ho ha anat pregonant, per activa i per passiva, en totes les seves declaracio­ns públiques.

D’altra banda, JxSí diu que si Mas no és el proper president, anirem a unes noves eleccions al Parlament de Catalunya i això no seria bo ni per al procés ni per al bé del país. Si es vol que el procés continuï endavant, cal que Mas retiri la seva candidatur­a i que els de JxSí presentin un nom alternatiu que sigui consensuat amb els de la CUP per aconseguir-ne el suport.

El procés no es pot aturar per l’interès particular de Mas de ser president a qualsevol preu. Sabem que és la persona que ha propiciat el procés i l’ha portat fins avui, però ara el que ha de valer és l’interès general, on ningú és imprescind­ible. Mas ha passat de ser la solució a convertir-se en el problema.

JxSí i Artur Mas s’haurien de plantejar un altre escenari amb un altre protagonis­ta que tingui el suport suficient perquè el procés pugui seguir el camí marcat fins al final. XAVIER SOLDEVILA Badalona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain