La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Ho admet tot i que no li fa gaire gràcia. Tornat a contractar. 2 Esclau espartà. Relativa al filòsof més racionalis­ta. 3 Merescut. Ho tenyim. 4 Comença a badar davant del videoclip que va projectar la figura de Michael Jackson. Colpejarà la bola per fer gol. Humà i decapitat. 5 Dialectes grecs del grup del nord-oest. Jutjar una cosa en qualitat d’expert. 6 Sofre. Himne de lloança que clou el prefaci de la missa i que acaba amb una triple aclamació també anomenada trisagi. Crit de dolor. Res no és. 7 En un cert sentit, el prefix que designa tot allò que és viu. Així acaba l’enuig. Tos provocada per l’absència d’oxigen. Capa de pintura. 8 Crit d’alerta. Artesà que fa olles. Portada dialèctica.

9 Quasevol sal de l’àcid nitrós. Arribaré al món. 10 Llançaran la barca a l’aigua. Remullin totes les plantes del jardí. 11 Repeteixo. Estoig d’ous, o no ho era? Gif que perd iode.

12 Cotxe zeta bolcat pels manifestan­ts. El gran Mèxic. Grata i busca com una fura. El més baixet de l’escaquer és present a totes les obres. 13 L’hidrocarbu­r que els francesos situen a l’estiu. Espavilat com ell sol. Enemic de la fusta. 14 Clienta d’un servei. Tall que pot definir aquests mots encreuats, també.

VERTICALS 1 Precipicis als quals tenen una certa tendència els ludòpates. Tireu vi a l’aigua, i no pas a l’inrevés.

2 Èster de l’àcid més apreciat pels tauromàqui­cs. Impregnat de la droga que literaturi­tzà Baudelaire. Els esperats finals dels combats.

3 Desviació de la columna vertebral. Tremoleu. 4 Principi etimològic. Treballaré a Bora Bora. Acaba com comença. 5 Cantin com cigales. El ratolí més dormilega. Mor per manca d’oxigen. 6 As. Explora l’abdomen del pacient. Quasi fuig. 7 Kafka i Montoliu, en tres lletres. Patia per l’absència d’aliment. Danyarà.

8 Raresa d’ateu. Augmentin el preu de les coses. Hurra, sense cap ni peus. 9 Penetres. Escassegis.

10 Remenar el foc per mirar de revifar-lo. Engraellat de ferro en el qual antigament es cremava teia per fer llum al carrer. Est. 11 Davant A i una xifra designa les mides dels fulls de paper. Dius que has perdut el cap. Xavier Garcia Anguita. Centímetre­s cúbics. 12 Que es fa de bon matí. Catifa blanca natural. Minso. 13 Lavativa. Eviti els excessos. 14 Gec de pell usat pels pastors. L’assenyalo amb els llums.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain