La Vanguardia

Adéu, procés?

-

Senyor president de la Generalita­t, la meua esposa i jo, filla de nació gallega, som dos dels milers de persones que hem participat feliços i convictes a les Vies d’ANC i Òmnium Cultural, hem votat en totes les avinentese­s que hem tingut a favor d’un nou Estat català i regenerat. Hem tingut il·lusió, esperança i, fins i tot, eufòria per veure aquest somni fet realitat després de tanta burla i opressió patida a mans d’una oligarquia centralist­a, que vostè prou sap i que no cal esmentar.

I vostè, al capdavant, i la resta de partits dits sobiranist­es durant mesos, què fan? Doncs embolicar la troca i confondre i enutjar la gent. Per acabar dient que la culpa és de la CUP. Doncs miri, senyor president, jo, pobre emigrant retornat, crec que la culpa és de tots vostès, classe política, mancats de visió d’Estat, de servei i honestedat per Catalunya.

I ara Catalunya és l’ase dels cops i de la riota universal, d’aquells de dellà de Fraga, que exulten de contents, d’arrogància i vanitat, marca made in Spain. A part del judici de la història, vull per enèsima vegada demanar-li intentar de recompondr­e la situació i evitar noves eleccions que no prometen res de segur ni profitós. La gent, aquests dos milions llargs de catalans, estem cansats, defraudats i emprenyats.

És molt trist que jo, que d’ençà d’anys dic “adéu, Espanya”, ara hagi de dir “adéu, procés”. Aleshores, senyor president, vostè i l’equip que l’acompanya tenen la darrera possibilit­at d’esmenar, i a veure si amb temps i paciència podem proclamar al món la nova i neta república confederal catalana. Vostè té la paraula.

PERE-A.BARRUFET-COUÑAGO

Juneda

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain