La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Farà piscines sense fer servir cap material de construcci­ó. Prepara el forn per a coure-hi bons aliments. 2 L’element químic present a totes les bones pel·lícules de l’Oest. Us consumiu en un estany al costat de les carpes. El mallorquí. 3 Els esperats finals dels combats. Pròtesi que et permet augmentar moltíssim la teva alçada. Malmetent. 4 El senten només els innocents, capaços d’avergonyir-se per qualsevol fotesa. Mirar amb atenció. 5 Agitació en el mal. Robo oxigen. Fèmur o Iogui. Us uniu si marxa el romà. 6 La més vibrant de l’alfabet. Donin palla al bestiar. Agrado molt, sobretot als fabricants de plaques solars. 7 Imiti algú. Als antípodes dels càtodes. Sofre. 8 És quan neva que res no funciona. Aproximaci­ons màximes a alguna persona. Els ocells que els egipcis considerav­en sagrats. 9 Servent. Terra fèrtil i riquíssima. 10 La reina de l’hipòdrom. Resplendei­xo. El cor d’en Carles. 11 Deixa definitiva­ment de fumar. El segle de les dues ics. Interdenta­ls a ca l’Eduard Toda. Còpula. 12 Comencem a prometre. Fet

fora de manera imminent. S’acosta, baixa. Fuig encaputxat. 13 Itineraris. Torno a afegir algú al meu perfil de Facebook. 14 Col·locarem tota mena d’obstacles perquè tothom hi vegi traves. Abans només en preníem a l’estiu, però ara és a les sobretaule­s tot l’any.

VERTICALS 1 Substituir­en hacs per enes en una reacció química força habitual. Faig servir. 2 L’acció de ficar el nas. Gènere de plantes papilionàc­ies. Tub destapat a la universita­t. 3 Dues de cinc-cents. El color dels cops. Benaurats per les sals de l’àcid àuric.

4 Aquesta cosa exactament. Pot ser tectònica o solar. L’acció que enceta una llista negra. 5 La més vibrant de l’alfabet. Acumula grans després de la verema. Targeta de crèdit força relacionad­a amb els passaports. 6 Agència Catalana de Notícies. Quasi fa gol. Assistiria a la santa missa. Vagareja sense deixar d’equivocar-se. 7 Sumar un so de tenora amb el micròfon, amb resultats no gaire acústics. La preposició que et convida a la valenciana. 8 Musulmà de primera instància. Paraula sinònima del nom del porc. Emirat tranquil. 9 Teleprogra­ma. Tinc opcions. Bufa que et deixa la cara blava.

10 Estris presents a les feines. Pronuncieu. Ou de Liverpool. 11 Transpirac­ió sobrevalor­ada entre els caps de personal i els entrenador­s de futbol. Ou, sempre fora de la cuina. La nota musical més vàcua. 12 Est. L’acció de desarrelar. Enfrontame­nt entre enemics.

13 L’alemanya més baixeta. Ésser que no vocalitza. Figa mossegada. 14 Afortunats. El fillet de la reina del cel.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain