La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Es neularà la planta per culpa de la boira. Feréstecs.

2 Fumin sense fi. Ho torno a posar a la part més petita del combi. Fura decapitada. 3 Els dits més estudiats pels corredors de Borsa. El formen les terres pròximes a un riu. 4 Pronuncies el nom d’uns contracept­ius. Ho agafi tal com bé, com si fos una vella òpera rock. O és dropa o reivindica­tiva. 5 Enviat no pas missaire. Part de l’intestí situada entre el cec i el recte.

6 Vibració audible. El patidor sempre el porta al cor. Moviment defensiu típic dels monàrquics que porten alguna cosa a la faixa. Tribunal Constituci­onal. 7 Associació de decoradors catalans. Mena de tren de mitja distància. Sofre. 8 Acoloreixi la vida de la gent. Xerra. 9 As. Filferro. Mantellina que no ha de ser pas vermella. A la part baixa de la guardiola. 10 Buit com una campana. Del dret apareix i del revés et talla al zero. Còpia que busca la màxima identifica­ció. 11 La part ombrívola. Rosegar els ossos per no deixar-hi gens de carn. En un tres i no res. 12 Una grega al carro. Sabata

Camper escapçada. Tallàveu la gespa. 13 L’emissora de la gran Pepa Fernández. Basca, oi? La part inferior de l’antena. 14 Compostos de dues síl·labes, la primera breu i la segona llarga. Assenyalar amb el dit.

VERTICALS 1 Buidor. Badallà o feu badallar. 2 Criatura que ho comprèn tot. S’apunta a la tesi de Vodafon. 3 Empenyé algú a tastar la cuina de l’Índia. Grup de seguidors fidels que acompanyen un artista quan fa una actuació. Tem haver perdut la fe. 4 Vagareja. Camí tortuós d’embriac. Cuc. A les portes de Bratislava. 5 A l’entrada de l’arxiu. Camí que ens va fer transitar Jesús Moncada. Membrana fina i transparen­t que constituei­x el sac embrionari. 6 Roman amb la calculador­a a la mà. Terra gens fèrtil. Així comencen tots els pactes. 7 Volem el cap de l’agrimensor. Ventili les mines del rei Salomó. Quantitats que hem de satisfer per comprar mercaderie­s.

8 Mustèlid de pell molt cobejada. Les armes blanques més kantianes.

9 S’assocïi. Els peixos que esmenten tots els pilots anglosaxon­s quan volen transmetre la R. Na Bea quan perd el cap. 10 En un cert sentit, petit contenidor per a capricis que vols degustar. Intent. Faig fora el so del sotrac.

11 As. Recordar Morales. Cara que no vibra. Al bell mig del mur. 12 De pagès. Alabaries. 13 En una embarcació de vela llatina, estrop folrat que sosté l’antena al capdavall de l’enflonc, i si no teniu ni idea de navegació com jo penseu en un buf de motorista. Company de salsa de L’oli. N. 14 Salobres. Fer comèdia.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain