La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Heu de posar el subjuntiu present d’haver. Ferrís.

2 Petites vesícules. Suport d’un punxó d’aquells que foraden pollastres que giravolten davant del foc. 3 Mulla perquè no mira. Surti. Pago per la feina feta. 4 No el deixava passar. Xic escapçat. La beguda preferida pels pirates informàtic­s.

5 Califòrnia per damunt del sol. Expressa la seva hilaritat d’una manera fluvial. Hi posen manetes tot observant en Hansen. Disjunció. 6 Vidus decapitats pel mes de març a Roma. Pollastre castrat. Les acumulacio­ns d’aigua que fan pensar en el planeta Mart. 7 La divisa groga. Piqui fins poder desenterra­r-ne alguna cosa. La més trencadiss­a de l’alfabet. Dea decapitada. 8 Insecte de cos pla, amb tres llancetes al cap que li permeten d’esquinçar la pell dels mamífers i xuclar-los la sang. Faci degotar el líquid que queda al recipient. 9 Daurada, però entre ocells. El mineral que millor combat el foc. 10 Alforja que hom posa sobre l’esquena d’una haveria. Fareu caure algun ésser vo- lador. 11 El mallorquí. Obren una ferida. Mig esnobs. 12 Sofre. Avançaré amb la pilota cap a la cistella del rival. Moixons. Al bell mig del cel.

13 Imitador tossut com ell sol. Pregava. Els capdavante­rs de l’oligarquia.

14 Ple d’explosius. Els jocs de mans que fan els més hàbils amb pilotes, torxes o bitlles.

VERTICALS 1 Vexin algú. Petonegem. 2 Principi d’atribució. Fils trets de l’aspi. La nota musical més personal. 3 Refredat provinent del virus. Consagrava un Volkswagen Ghia. Els capdavante­rs de la Bundesliga.

4 Porters de palau. Vas en forma de gerro panxut. 5 Decidí perdre el cap. Que té una temperatur­a alta. En un tres i no res. 6 Mul degollat. Palmereta. El premi més buscat Hollywood. 7 Si no vols pols, no hi vagis. L’arbre més nadalenc. Teníem una certa identitat. 8 Fes desordres. Les plantes umbel·líferes dels agents de la propietat immobiliàr­ia. Rebuda.

9 Est. Col·loco explosius. Tingué cabuda. En Capone. 10 Crits de granota. Es posava sota el domini d’un senyor major. 11 Resen sense és. Retirat del seu càrrec, però conserva els graus i els honors. L’Autònoma, en ambients universita­ris. 12 La vida que no s’acaba. Estranyes. Avisa de la pèrdua de la targeta de crèdit.

13 L’emperador romà que ha passat a la història per tocar la lira. Les dames monàrquiqu­es. El metall més noble. 14 Relativa al crom. Passos subterrani­s.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain