La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

Núm 9286

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Es reproduira­n dins de la comunitat ovina. Sol·licita. 2 Que ja viu a la tercera edat. Revifi el foc de la passió per l’àrab. Principi d’immediates­a. 3 Nitrogen. Al bell mig del desert irromp aquesta zona aquosa. Repetia. 4 Capar l’as. Les vies excrementí­cies. Indoeurope­us de Salònica. 5 Davant Mans fa vint-iquatre hores de fums. Penedit, però més per por que no pas per convencime­nt. Zona que penalitza en molts esports. 6 Terra que no fruita. S’ho empescaran. Res no existeix. 7 Al final es desfà. Has perdut la noció d’ordre. Punt situat fora d’una corba les coordenade­s del qual satisfan, però, l’equació d’aquesta corba. 8 L’arbre que es pot empassar el tauró. Teixit que incita a la cleptomani­a. Bonsai malmès. 9 Folrar l’armilla. Feta fora amb estratagem­es. 10 La més vibrant de l’alfabet. Ric. Residència de la tercera edat. 11 Principi actiu. Dies sense cap ni peus. Espòs. A vosaltres, a l’americana. 12 El deixis més rebentat que un triatleta després de passar un dia sencer

en una escola bressol. Neteges reparadore­s després de l’exercici físic. 13 Alabi. S’ho inventaran filosòfica­ment parlant. Ens cal per respirar. 14 Bandejamen­ts. Quasi és cítric, però conté Y.

VERTICALS 1 Són les parts inferiors de les sabates, però han acabat donant nom a un calçat de platja. Arbre considerab­le. 2 Han perdut una porteria de rugi. Ho acaben, tal vegada pensant en un seguidor incondicio­nal. Barri jueu ple de locutoris.

3 Humor serós. Masego la roba de l’italià a l’hora de rentar-la. Remeneu l’oli. 4 La iaia quan perd el cap. Dues escales de pintor obertes. Ventalls litúrgics de l’església ortodoxa que poden sonar una mica repipis.

5 Desplaçat sense aixecar ni un pam de terra. Pot ser sobre herba, gel o patins. Iode. 6 Acaba com comença. Agreujants que prenen el nom de l’acrònim que presidí l’agonia de Crist. Mul degollat. Riu de ressons hebraics que passa per Agramunt.

7 Sodi social. Ajudarien. Davant I fa identitat administra­tiva i rere A genètica. 8 Menysprea, vilipendia. Embellides. 9 Mesures una mica vagues que tots apliquem als gots de licor. Saab sense morro. Entremalia­t, sobretot quan vol fer menáge. 10 La davantera de l’Everton. Doblegat. Y.

11 S’hi fixaran. Vent que bufa a batzegades. 12 As. Sorrenques. L’Enric ens amaga els peus. 13 Blanca com la núvia més freda. Casos de declinació de llengües com el llatí. Iode.

14 Conjunt de coses arreplegad­es. Monàrquics. Principi occitanist­a.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain