La Vanguardia

Gaudí o Miró

-

Certament, com diu la lectora Maria Mercè Serra a la seva carta “Aeroport Miró-Gaudí” (9/ III/2016), la majoria dels turistes que ens visiten ho fan més atrets per l’arquitectu­ra de Gaudí que no pas per la pintura de Miró.

Personalme­nt penso que Gaudí és un dels millors arquitecte­s de tots els temps, comparable, si es vol, a les millors firmes del Renaixemen­t italià. Les seves obres són autèntique­s peces d’artesania en tots els sentits, per tant, adoptar el nom d’aquest insigne artista per a una obra que només fa que apologia i ostentació de la més alta tecnologia i industrial­ització em sembla un disbarat que no honora aquest autor, sinó tot el contrari.

Si no vaig errat, crec que aquest artista en majúscules va signar un projecte no realitzat per a un gratacel a Nova York, sí, però igualment crec que va desdenyar l’ús de formigó armat per a la Sagrada Família, a fi i efecte, de mantenirse fidel la tradició artesanal, tra- dició que posteriorm­ent s’ha vist truncada. En fi, Gaudí és l’últim arquitecte antic i Miró un dels primers avantguard­istes. El cas, d’altra banda, no és comparable a l’aeroport Leonardo Da Vinci de Roma perquè aquest sí que cercava insistentm­ent la tècnica amb els seus prototips de màquines. IGNASI SANGENÍS VINTRÓ Sant Cugat del Vallès

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain