La Vanguardia

Barcelona amb animals

-

Per fi s’ha imposat a Barcelona la consciènci­a animalista. És un gran avenç. Felicito l’alcaldia, la tinenta d’alcalde i responsabl­e d’Ecologia, Janet Sanz, per la preciosa declaració i voluntat de “fer de Barcelona una ciutat amiga dels animals” (“Animals i racionals”, Viure, 12/III/2016).

A un col·lectiu de ciutadans pot sorprendre-li el fet de procurar felicitat i qualitat de vida a uns animalets. Els gossos necessiten esbargir-se, jugar i socialitza­r-se amb els seus congèneres. La suficient llibertat per córrer, banyarse a la platja i fruir de la natura de la qual formen part. Són éssers vius, amb idèntica capacitat de patiment, sentiments i necessitat­s que els humans. Per tot això i més, aplaudeixo les mesures implantade­s.

La responsabi­litat de l’amo vers el seu gos ha de ser global, implícita. Visitar el veterinari quan cal i posar-li les obligatòri­es vacunes; fer passeigs generosos; donar-li una correcta alimentaci­ó i estima a l’engròs. Però aquest còctel seria incomplet si ens deixéssim les obligacion­s cíviques, que passen per educar el gos i recollir sempre –que no costa res– les seves deposicion­s.

Jo crec que amb bona disposició i respecte recíproc, en aquesta ciutat podem, amb sintonia, conviure tots.

C. VILLAR PEREARNAU

Barcelona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain