La Vanguardia

Setmana Santa

-

La pèrdua del sentit i significat religiós d’una gran part de la nostra societat quant a una explicació convincent de la vida fa que, per exemple, les antigues manifestac­ions de la litúrgia en forma de processons –que encara sobreviuen– hagin canviat de finalitat i s’hagin convertit en purs espectacle­s tradiciona­ls o curiosos; la nota que particular­itza un lloc o un paisatge, amb l’efecte crida pertinent del turisme.

Les processons de Setmana Santa en són un exemple, i el nostre país en té tot un mostrari ric i variat. La dansa de la mort de Verges, com se sap, és una de les representa­cions més antigues que s’hi fan, i així, els uns la viuen com la manifestac­ió d’un acte religiós dins el Dijous Sant de la Setmana Santa, mentre que els altres la viuen com una mostra cultural plena dels ressons tan interessan­ts d’una altra època.

Sigui com sigui viscuda és una processó molt arrelada, obra de l’esforç i la dedicació plena de tot un poble que l’ha sabuda salvaguard­ar a través de tants de segles, cosa que li fa guanyar, cada any que passa, un interès creixent tant al nostre país com a fora. EULÀLIA ISABEL RODRÍGUEZ Torroella de Montgrí

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain