La Vanguardia

Visquem una Setmana Santa espiritual

-

Suposo que intentar fer arribar als qui no tenen fe el sentit de la Setmana Santa pot ser difícil. Suposo que si un no es considera creient, la Setmana Santa no deixa de ser més que unes petites vacances, un kit-kat per descansar. Suposo que paraules com dejuni, abstinènci­a, sacrifici, dolor, creu... per a molts són termes obsolets, anacrònics, arcaics, de segles enllà, lligats estretamen­t a la figura de Jesús, i que potser per aquest sol fet, pel fet de tenir una relació amb la religió, ja no interessen.

Respectant plenament la llibertat de creences religioses, només cal que obrim els ulls i el cor com a persones per veure que en el nostre món actual hi ha creus o, si ho preferiu, reversos de la moneda de la vida: malalties, conflictes i guerres, atur, pobresa..., situacions que ens vénen al damunt inesperada­ment, potser injustamen­t..., situacions que porten dolor; hi ha dejuni, hi ha qui passa dies sense menjar perquè en el seu estat d’indigència no té ni un tros de pa per posar-se a la boca; hi ha abstinènci­a, hi ha qui està privat d’allò més bàsic per viure... Ja ho veieu, amb ulls i cor humans, amb fe o sense, en el nostre món actual, en la nostra vida, la creu existeix, el dejuni i l’abstinènci­a hi són i el dolor és moltes vegades inevitable.

Intentem, aquests dies, aprofitant que tenim potser més temps lliure que de costum, reflexiona­r i solidaritz­ar-nos, agermanar-nos, posant-nos en la pell de tots aquells que viuen la cara més amarga de la vida, compartint la seva la creu i el seu dolor, visitant el qui està malat o sol; abstenint-nos, deixant de fer, de tenir... més del que necessitem, renunciant al consumisme, a l’abús que sovint fem dels béns materials, per compartir-los, vivint millor els valors que la nostra societat necessita.

Visquem, doncs, la Setmana Santa, des del vessant més espiritual o des del més humà, tant se val: visquem-la! M. TERESA PRAT Banyoles

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain